Annonce
Sydjylland

Efterskoler må vente på åbning: - Vi kan mærke på de sårbare elever, at det ikke er let længere

Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole skal vente med at åbne til den 15. marts. Måske. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er undren og ærgrelse hos forstanderen på idrætsefterskolen i Vojens

VOJENS: Forstander ved gymnastik- og idrætsefterskolen i Vojens, Tommy Mikkelsen, ærgrer og undrer sig over, at kun efterskolerne i Nord- og Vestjylland får lov at åbne fra den 1. marts.

Hans egen skole får som det øvrige lands efterskoler først – måske – lov at lukke de godt 200 elever ind fra den 15. marts. Det afhænger af smittetallenes udvikling.

Annonce

Solidariske

- Det, der kan undre, er, at vores elever kommer fra mange egne af landet, men hvis det handler om, at nogle vil eksperimentere med om, det er noget, der er gangbart, kan jeg da godt se det logiske i det. Jeg havde håbet, at man kunne have gennemført det i hele landet. I efterskoleverden er vi normalt meget solidariske, men sådan skulle det ikke være denne gang.

- Det er udvalgte områder, der får lov at åbne?


Det er er ordentligt gok i nøden. Det var lettere i begyndelsen.

Tommy Mikkelsen, Gymnastik- og Idrætsefterskolen, Vojens


- Ja, og der har de også elever fra København og Kolding, hvor der er højt smittetal, men hvis de er prøvekaniner for vi andre, og det fungerer, er det da godt.

- Kan I blive ved at holde til lukningen?

- Det er et ordentligt gok i nøden. Det var lettere i begyndelsen. Alle er ved at være slidte og trætte, og hver gang, der viser sig lys for enden ad gangen, så går det galt igen. Men vi har da nogle seje elever.

- Får I reaktioner fra dem?

- Ja, og fra forældre. Der er en mathed. Og hos nogle af de mere sårbare elever, kan vi mærke, at det bliver ikke ved at være lige let. Men vi har en elev, der begyndte mellem jul og nytår. Hun har ikke haft noget undervisning endnu, men hun holder ved. Det er jeg da imponeret over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce