Annonce
Vejle

Efterspørgslen stiger: Her går arbejdet for at sikre rent vand i gang

Et kommende vandværk i den vestlige del af Vejle Kommune skal efter planen være med til at sikre indvindingen af grundvand mange år ud i fremtiden. Arkivfoto: Mette Mørk
Byerne vokser, og der kommer hele tiden flere boliger og virksomheder. Det betyder, at efterspørgslen på vand stiger. Derfor går Trefor Vand og Vejle Kommune nu i gang med en indsats, der skal sikre adgangen til rent vand i fremtiden.

Give: Antallet af virksomheder og boliger i kommunen stiger, og det gør det nødvendigt at fremtidssikre indvindingen af grundvand.

Derfor sætter forsyningsselskabet Trefor og Vejle Kommune nu gang i en indsats, der skal sikre, at der også i fremtiden er adgang til rent grundvand.

Det skriver Trefor Vand i en pressemeddelelse.

Annonce

De kommende måneder vil man i den forbindelse kunne møde ansatte fra Trefor i naturområder mellem Give og Billund. Det er nemlig her, Trefor er på jagt efter gode steder at hente grundvand.

Søger i den vestlige del af kommunen

På lang sigt skal undersøgelserne - hvis de går som forventet - bruges, når planlægningen af et nyt vandværk i Vejle Kommune skal igangsættes.

- I Trefor planlægger vi at bygge et nyt vandværk, der skal sørge for, at indvindingen er sikret mange år ud i fremtiden. Derfor begynder vi at undersøge nye områder til potentielle nye boringer, der i sidste ende kan danne grundlag for beslutningen om et nyt vandværk, siger vandforsyningschef hos Trefor, Lars Skjerning, i pressemeddelelsen.

Undersøgelserne foregår ved hjælp af et apparat, der sender vibrationer ned i undergrunden. Ud fra de data, der bliver indsamlet, kan Trefor Vand få et indtryk af, hvordan det ser ud under jordoverfladen.

Det tager lang tid at finde en ny kildeplads samt opføre et nyt vandværk, men allerede nu har Trefor indikationer på, at området mellem Give og Billund kan være brugbart.

- Det har stået klart i et par år, at vi må længere vestpå med vores vandindvinding, og ønskescenariet er, at vi ender med at finde et godt sted, hvor vi kan lave boringer, siger vandforsyningschefen.

Annonce

Nyt vandværk kan være færdigt om 10 år

Når det engang lykkes at finde den rette placering for et kommende netværk, skal de nærliggende vandværker, lodsejere og naturfolk også involveres i processen. Derfor glæder det formanden for natur- og miljøudvalget i Vejle Kommune, Karl Erik Lund (DF), at man har sat gang i arbejdet.

I Trefor planlægger vi at bygge et nyt vandværk, der skal sørge for, at indvindingen er sikret mange år ud i fremtiden.

Lars Skjerning,, vandforsyningschef Trefor

- Vi skal være på forkant, og i natur- og miljøudvalget arbejder vi med grundvandet på mange fronter sammen med vandværkerne. Nu sætter vi gang i et af de helt store projekter sammen med Trefor Vand, der vil sikre, at vi er rustet til den stigende efterspørgsel, som vi blandt andet oplever her i Vejle, siger Karl Erik Lund.

Ifølge Trefor er drømmescenariet, at der kan stå et nyt vandværk færdigt mellem 2030 eller 2035.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Alarm 112

Et vindstød og en enkelt lastvogn skabte kæmpe motorvejskø torsdag morgen - og onsdag var også en grim dag i trafikken i Vejle

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce