Annonce
Egtved

Egtved skal lægge veje til internationalt cykelløb for journalister

Hvis alt går som håbet, vil omkring 200 journalister fra både ind- og udland til august cykle via Egtved Holt og den smukke ådal i kampen om at vinde dette års WPCC. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Journalister fra hele verden dyster om at være de bedste på en cykel, når Vejle i år er værtsby for World Press Cycling Championship. Der er start og mål i Egtved.

Egtved: Det kommer til at vrimle med journalister på cykler i Egtved 19.-22. august. Journalister fra både indland og hele det store udland skal nemlig dyste om at være bedst på to hjul, når der holdes World Press Cycling Champingship (WPCC).

Løbet, som er en slags VM for cyklende journalister, bliver afviklet for 21. gang - og for første gang i et skandinavisk land. Vejle er værtsby for stævnet, men cykelløbet afvikles i Egtved, hvor ruterne har start og mål ud for Roberthus.

- Egtved-området er et rigtig godt udgangspunkt for sådan et cykel løb. Her kommer deltagerne ud på en tur ud i den smukke ådalsnatur, fortæller erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune Morten Damgaard.

Annonce

Samarbejder med cykelklub

Der bliver to ruter. En enkeltstart på 7,5 kilometer, som fører rytterne via Vorkvej, Ruggårdvej, Oustrupvej og Tudvadvej og tilbage mod Tybovej. Og så en 13,1 kilometer rundstrækning, der fører rytterne ad Vorkvej, Egtved Holt, Refsgårdvej, Ruggårdvej, Oustrupvej og Tudvadvej og tilbage til Egtved by.

Rundstrækningen køres enten fem gange - en samlet distance på 65,5 kilometer - eller syv gange og dermed en distance på 91,7 kilometer.

Ruten her på 13,1 kilometer skal tilbagelægges enten fem eller syv gange. Den fører rytterne via Egtved Holt og ud i den smukke ådal. Kort: Visit Vejle/WPCC

Desuden er der i løbet tradition for en spurt på 200-300 meter, som Morten Damgaard forventer vil blive afviklet ved TorveHallerne i Vejle.

Vejle Kommune har til planlægning af ruter og afvikling af løbet allieret sig med Vejle Cykel Klub.

- Vi er rigtig glade for at have det samarbejde med Vejle Cykel Klub, for de har netop den erfaring og viden, der skal til for at sikre, at det bliver et godt cykelløb, siger erhvervs- og turismechefen.

Annonce

God reklame for området

Rytterne i løbet er journalister fra hele verden. På nuværende tidspunkt er der tilmeldt cirka 50 deltagere. Målsætningen er at nå op på omkring 200.

- Det hele er jo med en vis usikkerhed lige nu på grund af coronarestriktioner, men vi regner med, at der løbende kommer flere til i takt med, at restriktionerne lempes. Vi håber at komme op omkring 150 internationale deltagere, fortæller Morten Damgaard.

Med så mange journalister fra udlandet bliver der naturligvis også arrangeret, at de udenlandske turister kommer ud og ser lidt af hvert i Vejle-området.

- Vi ser på, hvad deres faglighed er, og ud fra det måske planlægge nogle virksomhedsbesøg, det kan også være en arkitektonisk tur gennem Vejle, eller det kan måske være, de skal ud og køre lidt af Tour de France-ruten, som starter i Vejle næste år, forklarer han.

På den måde kan cykelløbet være med til at gøre reklame for noget af det, Vejle og området rundt har at byde på.

- Vi har den seneste tid gjort en stor indsats for at markere Vejle som "Kingdom om cycling", der er vores nye cykel-brand. Det, tror jeg, har været med til at gøre, at folkene bag WPCC har fået øje på Vejle, siger Morten Damgaard og fortsætter:

- Men det er klart, at det betyder meget, at Tour de France næste år har en etapestart her i Vejle, og man her kan komme til at køre i det samme landskab som tour-rytterne næste år.

Her er ruten for dette års enkeltstart i WPCC. Kort: Visit Vejle/WPCC


Det hele er jo med en vis usikkerhed lige nu på grund af coronarestriktioner, men vi regner med, at der løbende kommer flere til. Vi håber at komme op omkring 150 internationale deltagere.

Morten Damgaard, erhvervs- og turismechef


Annonce
Vejle For abonnenter

Peschardt er harm over splittelsen i Venstre: 'Forligspartierne får et alibi for at smide en motorvej midt i vores enestående natur'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaos i køreprøve-køen: Erfarne bilister kan miste både kørekort og job

Egtved For abonnenter

Hærvejsmotorvejen splitter Venstre i Vejle Byråd: Se her, hvem der mener hvad

Alarm 112

Kommunen lukkede plejecenter i lille landsby: Nu kommer der liv i lokalerne igen

Erhverv

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

Navne For abonnenter

Tidligere kvæginseminør var tæt på at dø: Nu kan han fejre 90-års fødselsdag

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Vanvidskørsel i Egtved: Solouheld førte til beslaglæggelse af køretøj

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Demonstration i Vejle endte med dødstrussel: Nu er demonstranterne anmeldt for racisme

Sport

Udebanefans må tage på stadion i Superligaen fra 1. august

Børkop

Efter et halvt år med ombygning: Genbrugsplads er klar til indvielse

Alarm 112 For abonnenter

42-årig var tæt på at brænde sin bolig af: Fik 30 dages fængsel

Vejle Boldklub

Wahid Faghir er stadig i VB: Skifter kun, hvis det rette tilbud kommer

Annonce