Annonce
Egtved

Egtved stikker af: 215 borgervisioner for byudvikling

Blandt de 215 indkomne idéer og visioner om Egtveds fremtid er naturen et af de helt store emner.  Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Frem til 1. november har borgere på Egtved-egnen kunne indgive deres visioner, drømme og idéer til Egtveds fremtid. Det er blevet til 215 forskellige forslag, hvilket er det langt højeste antal i hele Vejle Kommune.

Egtved: “Egtved - Danmarks Harzen, vi skal være et cykel- og vandremekka, Egtvedpigens by, vilde vidunderlige og storblomstrende Egtved, “Kulturum med samling og motion”, Champs-Élysées i Dalgade…”. Idérigdommen har været stor, mens man på Vejle Kommunes hjemmeside for Byvision Egtved frem til 1. november har kunnet indgive sine drømme og visioner for Egtveds fremtid.

I skrivende stund er antallet af disse indkomne visioner nået op på 215, hvilket er langt flere end kommunens øvrige centerbyers. I Give fik man 71 forslag, i Jelling 45 og i Børkop 34.

En aktiv by

- Egtved er bare en aktiv by. Det er helt tydeligt, og man kan rigtigt meget, når man står sammen og engagerer sig, lyder det fra Gerda Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg.


Egtved er bare en aktiv by. Det er helt tydeligt, og man kan rigtigt meget, når man står sammen og engagerer sig

Gerda Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg


Og hun fortsætter:

- Når det er så mange indkomne idéer, som her i Egtved, er det bare endnu mere vigtigt, at få det hele kædet sammen og samlet sammen til nogle overordnede temaer.

Og det er netop det næste skridt i processen frem mod en færdig udarbejdet “Byvision Egtved”. Derfor er de mange idéer, drømme og visioner nu på vej i hænderne på Egtveds egen “byvisionsgruppe” bestående af 12 borgere, som blandt andet vil læse alle forslag igennem og dele dem ind temaer og interesser.

Et nyt drømmescenarie, der skal binde Egtved endnu mere sammen, er en af de mange visioner man har for Egtved. Navnet er "Kulturum", og det handler om en forvandling af Egtved Stadion til glæde for alle byens borgere. Arkivfoto: Mette Mørk

Det er også “byvisionsgruppen” der op til 1. november har været ude blandt borgerne for at gøre dem opmærksomme på deres muligheder for at påvirke Egtveds fremtid ved blandt andet at dele postkort rundt og ved løbende at sende videointerviews med nogle af borgernes idéer.

Annonce

Stormøde og valg via Zoom

24. november kan alle på et borgermøde via “zoom” være med til at stemme om, hvilke blandt de 215 indkomne forslag, man ønsker, at Egtved skal arbejde sig hen imod. Hvad skal Egtveds fremtid handle om, og hvilke overordnede retninger vil give bedst mening.

- Oprindeligt skulle vi have mødtes rent fysisk, men det kan jo desværre ikke lade sig gøre i disse tider, så vi mødes online i stedet. Og faktisk har vi gode erfaringer fra for eksempel Jelling med et online-møde på den her måde, forklarer Frederik Friborg Nielsen, der er projektudvikler i Teknik & Miljø ved Vejle Kommune.

Tidsplan for byvisionen

1. Opstartsmøde (blev afviklet 8. september)

2. Egtvedborgerne indsender idéer / fremtidsscenarier (frem til 1. november)

3. Idéerne samles til en række udviklingsretninger for Egtved

4. Byvisionsmøde 24. november, hvor Egtved-borgerne vælger en udviklingsretning

5. Udkast til Byvision Egtved

6. Egtvedborgerne giver feedback på udkast til byvisionen

7. Byvisionen opdateres

8. Godkendelse i byrådet

9. Handlingsplaner og igangsættelse af projekter

Det er muligt frem til 1. november at indgive sine idéer på hjemmesiden

Han forklarer videre, at alle borgere er velkomne til at gå ind på hjemmesiden for “Byvision Egtved”, hvor de kan tilmelde sig borgermødet. Herefter vil de via email modtage link og instruktioner til, hvordan det hele kommer til at foregå rent praktisk.

På stormødet er det planen, at visionerne skal samles til tre hovedretninger, og gerne nogle som rammer inden for blandt andet kultur, familie og god handelsby.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

VEJLE For abonnenter

Træerne bliver væltet langs Fredericiavej - samtidig fortæller kommunen stolt, at 'vi skaber grønnere byrum': Læs hvordan det hænger sammen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Annonce