Annonce
Egtved

Egtvedbørn drager i denne tid til Vejle for at se en særlig udstilling

Museumsinspektør Katrine Balsgaard Juul guider børnehavebørnene rundt på udstillingen. Interessen er stor fra børnenes side, og det er tydeligt, at de på forhånd har fået et forhold til Egtvedpigen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
I disse uger besøger børnehavebørn og skolebørn fra Egtved en særudstilling om Egtvedpigen i Vejle. En udstilling de selv har bidraget til.

Egtved: I Spinderihallerne i Vejle finder man Kulturmuseet, og lige i denne tid kan man gå på opdagelse i særudstillingen, Pigen fra Egtved, der er blevet skabt i anledningen af 100-året for fundet af, ja, netop Egtvedpigen.

I denne tid bliver den røde løber rullet ud for børnehavebørn fra Solsikken og Tusindfryd fra Egtved, og for 6. klasserne fra Egtved Skole, hvor de holdvis besøger denne helt særlige og sansemættede udstilling.

Og det er der en rigtig god grund til.

Annonce
Se, hun vinker til os.  Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

De har nemlig i stor stil bidraget til indholdet af denne særudstilling, og nu har de endelig med egne sanser mulighed for at mærke, se og høre, hvad alt det, som de har været med til at lave, egentligt handler om.

Avisen var med, da en gruppe af børnene fra Tusindfryd - med stor opmærksomhed - indtog udstillingen forleden.

Via touchscreens med talende personer, herunder en dreng fra bronzealderen, kunne man stille spørgsmål. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Og begejstringen var stor.


Ej, hende der kender jeg godt. Nu vinker hun. Kom vi vinker også til hende

Børnehavebørn fra Tusindfryd i Egtved


- Ej, hende der kender jeg godt. Nu vinker hun. Kom, vi vinker også til hende, lød det fra børnene da de, som noget af det første på udstillingen, mødte en animeret illustration af Egtvedpigen, som vinkede og bød dem alle velkomne.

En sløjfe er bundet

- Nu er der ligesom ved at blive bundet en sløjfe om hele forløbet, siden vi sidste år startede med at mødes ude ved Egtvedpigens grav, og senere har lavet flere forløb, især virtuelt, med børnene, hvor de samtidig rent praktisk har lavet opgaver med referencer til bronzealderen, fortæller museumsdirektøren Katrine Balsgaard Juul, der står bag projekt “Mig og Egtvedpigen”, som er et kreativt samarbejde mellem KulturMuseet/VejleMuseerne, Spotlight Vejle, Egtved Skole og Egtved Dagtilbud.

Børnehavebørn fra Egtved var på besøg på Kulturmuseet i Vejle for at se udstilling om Egtvedpigen forleden dag, og i denne tid besøger både de - og 6. klasserne fra Egtved Skole stedet. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

De kreative rammer i projektet er blevet skabt af Spotlights huskunstnere Lene Noer og Jacob Knudsen i samarbejde med engageret personale i både Egtved Dagtilbud og Skole, toppet med “Egtvedpigens sang”, skabt af musiker og komponist Perry Stenbäck, sunget af Hanne Ahnfeldt-Mollerup akkompagneret af børnene fra Egtved som kor. Og nu er elementer fra projektet blevet en del af udstillingen på Kulturmuseet.

Annonce

Der blev danset

Netop sangen om Egtvedpigen er også en del af særudstillingen, og da den pludselig tonede frem, mens børnene gik på opdagelse på museet, brød de ud i både sang og dans:

På Gravhøje lavet af bløde materialer, kan børnene udforske og lege.  Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

“Mange spørger hvem du var og leder efter svar, men ingen af os kender hemmeligheden, som Pigen fra Egtved har”, lød det fra fulden sky i sang.

Og der blev danset til Egtvedpigens sang. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Udstillingen, der er bygget op af flere elementer som virtuelle tegneserier på væggene, bløde gravhøje, man kan lege med og skille ad og touchscreens, hvor man kan spørge om bronzealderen, lægger op til leg og læring - for både børn og voksne.

Annonce

Se det er min tegning

At børnene netop har fået et forhold til “Mig og Egtvedpigen”, ses også på en stor udsmykket illuderet klippevæg på udstillingen, hvorpå børnehavebørnenes helt egne helleristningstegninger, af sig selv, kan findes.

Alle børnehavebørnene fra daginstitutionen Solsikken-Tusindfryd har fået t-shirts på med hver deres egne helleristningstegninger af sig selv. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Se det er min tegning, kan man høre flere af børnene sige, mens andre ivrigt leder efter deres egne streger. Streger, som de også har med på de specialfremstillede t-shirts, som de alle havde på under besøget i Vejle.

Børnenes egne helleristninger kunne de finde på den illuderede klippevæg på udstillingen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Lige om lidt er det 6. klasserne fra Egtved Skoles tur til at besøge udstillingen, og mon ikke også de bliver begejstrede for at se en sammenhængende udstilling, der binder alle deres kreative bedrifter i projektet sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Annonce