Annonce
Egtved

Egtvedkunstner skal lave årets plakat

I år er Ingeborg Matthesen kunstneren bag værket der bliver illustreret på Fest- og Kulturugens plakat. Hun fortæller, at hun er beæret over at være blevet "hyret" til opgaven. Plakaten, og altså dermed også kunstværket, vil blive afsløret 29. februar på aktivitetscentret Egetoft. Arkivfoto: Lone M.D. Frederiksen

Initiativgruppen bag Fest- og Kulturugen for Egtved og omegn har nu offentliggjort datoen, hvorpå årets festugeplakat afsløres, og den har fortalt, hvem kunstneren bag plakaten er.

Annonce

Egtved: Nu er datoen sat for afsløringen af årets plakat til Fest- og Kulturugen 2019 på Egtved-egnen. Og ikke alene vides hvornår, men også hvad temaet for den festlige kulturuge bliver, og hvem kunstneren bag plakatens afbildede kunstværk er.

I år er det Egtved-kunstner Ingeborg Matthesen, der har fået æren af at bruge sine kreative evner til værket bag Fest- og Kulturuge-plakaten 2019.

- Jeg er meget beæret over, at jeg blev anmodet om at lave billedet til årets fest- og kulturuge plakat. Jeg synes, det er dejligt, at man anvender lokale amatørkunstnere til det. Og der findes mange dygtige amatørkunstnere i Egtved og omegn, lyder det fra Ingeborg Matthesen.

- Det at male har altid interesseret mig. Da jeg var ung malede jeg en del. Dengang var det olie på lærred, og her hjalp en engelsk kunstner mig i gang og styrkede min interesse, fortæller Ingeborg Matthesen, og forklarer videre:

- Siden blev jeg gift og fik barn og sammen med et krævende fuldtidsjob, var tiden til den slags hobby ikke længere til stede, men jeg var fast besluttet på, at når jeg stoppede på arbejdsmarkedet, ville jeg tage maleriet op igen.

Det har hun så gjort. Dog maler hun ikke længere med olie på lærred, blandt andet på grund af materialets opløsningsmidler.

- I dag males mest med akrylmaling, så det gik jeg også i gang med, omend lidt modvilligt, men akrylmalingen har også sine gode egenskaber, siger Ingeborg Matthesen.

Hun maler mest landskabsmalerier og er specielt optaget af motiverne himmel og hav, men portrætmaleri har også hendes store interesse.

- Via himmel og hav er jeg blevet fascineret af abstrakte landskaber, hvor det er farverne og lyset, der skaber billedet. Jeg har ikke lagt mig fast på nogen bestemt stil, så mine malerier er ganske forskellige, og jeg elsker at udfordre mig selv. At male giver mig en utrolig ro. Tid og sted er totalt glemt og stress eksisterer ikke, siger hun.

Annonce

Forår, hvornår og musik

Temaet på årets Fest- og Kulturuge er "Forår" - et tema der ganske sikkert kan appellere bredt.

Koordinator for Fest- og Kulturugen, Hanne Younes, kan berette, at flere aktører allerede har meldt sig på banen for at deltage.

Hvordan Fest- og Kulturugens plakat kommer til at se ud, kan man ved selvsyn finde ud af ved at dukke op på Egetoft Aktivitetscenter onsdag 27. februar klokken 19, hvor alle er velkomne.

Dagen bliver festliggjort med musik af brødrene Svend og Jørgen Hausted, og det hele akkompagneres med kaffe og kage.

Fest- og Kulturugen for Egtved og omegn 2019 bliver afholdt 5. til 14. april.

Hvis man som forening ikke skulle have modtaget en invitation om deltagelse med et arrangement ved Fest- og Kulturugen, er man velkommen til at kontakte Initiativgruppen på mail: hanne.younes@mail.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce