Annonce
Egtved

Egtvedpigen - fup eller fakta? Forening inviterer til temadag om det berømte oldtidsfund

Karin M. Frey fra Nationalmuseet stod i spidsen for den forskning, der viste, at Egtvedpigen formentlig kommer fra området ved Scharzwald. Det er noget af det, hun kan fortælle om på temadagen. Arkivfoto: Henrik Schilling/Nationalmuseet
Forening inviterer til stor temadag, hvor tre eksperter vil fortælle om den nyeste viden om Egtvedpigen og om den tid, hun levede i.

Egtved: Først var hun dansk, så blev hun tysk – og måske er hun nu blevet dansk igen? Hvad ved vi egentlig om Egtvedpigen og hendes samtid?

Det vil foreningen Egtvedpigens Venner gerne undersøge nærmere og inviterer derfor alle interesserede til en temadag, hvor tre af landets førende forskere fortæller, hvad de har undersøgt, og hvad de ved om Egtvedpigen og livet i bronzealderen.

- Der skrives og fortælles meget om Egtvedpigen. Vi vil gerne, at de historier, der fortælles om hende, ligger så meget op ad den viden, vi har om hende i dag, som muligt. Derfor har vi tilrettelagt sådan en temadag, hvor tre eksperter, der forsker i Egtvedpigen og bronzealderen, fortæller om den seneste forskning og viden, forklarer Helle Wiese, der er formand for Egtvedpigens Venner.

De tre eksperter er Karin M. Frey, forskningsprofessor ved Nationalmuseet, Louise Felding, arkæolog og museumsinspektør ved VejleMuseerne, og Heide Nørgaard, postdoc i arkæologi og ansat ved Aarhus Universitet.

Heide Nørgaard har en postdoc i bronzealderens håndværk og har i sit arbejde beskæftiget sig en del med Egtvedpigens smykker. Arkivfoto: Hanne Bliksted

Tre kompetente eksperter

Karin M. Frey stod i spidsen for det forskningsprojekt, der i 2015 viste, at Egtvedpigen stammer fra området omkring Schwarzwald, Louise Felding har gennemført ph.D. om livet i bronzealderen, især med fokus på kvindernes liv i den periode, mens Heidi Nørgaard især har arbejdet med bronzealderens håndværk og i den forbindelse blandt andet har beskæftiget sig med Egtvedpigens smykker.

- Det er tre meget kompetente kvinder, som på hver sin måde beskæftiger sig med Egtvedpigen, og som på hver sin måde kan bidrage med viden om et af Danmarks mest berømte oldtidsfund. Det bliver en rigtig spændende at høre, siger Helle Wiese.

Temadagen er tilrettelagt i samarbejde med VejleMuseerne og afsluttes med, at museumschef Ove Sørensen fortæller om planerne for et nyt besøgscenter ved Egtvedpigens Grav og inviterer på en tur til fundstedet i egne biler.

Temadagen finder sted på Roberthus fredag 10. maj klokken 13-16.30. Der er gratis entré, men da der er begrænset antal pladser, er det nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. Tilmelding sker via VejleMuseernes hjemmeside eller på mail til egtvedpigensvenner@gmail.com.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller kamp nummer 13 - kommer sejren mod FC Nordsjælland?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Alarm 112 For abonnenter

Nu begynder legeplads-retssagen snart: Kommunen kan højst ende med en bøde

Navne

Den gamle landmand har drejet masser af liv ud af døde stykker træ

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

VEJLE For abonnenter

Træerne bliver væltet langs Fredericiavej - samtidig fortæller kommunen stolt, at 'vi skaber grønnere byrum': Læs hvordan det hænger sammen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Annonce