Annonce
Kultur

Egtvedpigen skal byde velkommen til Egtved

Birgit Thomsen fra Egtvedpigens Venner fremalgde på et BID-møde i Egtved i foråret foreningens tanker om at placere en Egtvedpige ved indfaldsvejene til Egtved. Dengang var tanken, at det skulle ske i form af store skilte. Siden har projektet udviklet sig til, at der skal laves stålfigurer men med den samme grafiske tegning af Egtvedpigen som udgangspunkt. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Egtvedpigens Venner ønsker at opstille figurerer af Egtvedpigen, som skal fungere som byporte. Vejle Kommune har netop besluttet at støtte projektet med 55.000 kroner.
Annonce

Egtved: Egtved er Egtvedpigens by. Over de senere år har man virkelig taget historien om bronzealderpigen til sig, og Egtvedpigen bliver nu flittigt brugt til at brande byen.

Nu ønsker Egtvedpigens Venner at etablere figurer af hende ved vejene ind til byen som en slags byporte for at byde folk velkommen. Projektets formål er blandt andet at være med til at brande Egtved by og gøre besøgende opmærksomme på, at Egtved er sidste hvilested for Egtvedpigen.

Udvalget for lokalsamfund valgte onsdag at hjælpe foreningen godt på vej med et tilsagn om 55.000 kroner. Samlet set lyder budgettet for fremstilling og opstilling af de fem figurer på 78.522 kroner. Egtvedpigens Venner stiller selv med de 4.822 og søger de resterende 20.000 ved forskellige fonde.

Egtvedpigefigurerne skal være cirka 160 centimeter høje, hvilket er den højde, man skønner Egtvedpigen til at have haft. De skal efter planen fremstilles af cortenstål med bæltespænde og armring i kobber og skal placeres på et nedgravet betonfundament.

Foreningen håber at kunne indvie de nye figurer i forbindelse med Egtvedpigens Dag, som i år afvikles i Egtved 16. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Vejle

Bekymring breder sig på lærerværelserne: Vejle-lærere kan ikke overholde afstandskravene

Annonce