Annonce
Egtved

Egtvedpigens dag blev badet i solstråler og god stemning

Åbningstalen på Egtvedpigens Dag lørdag 11. maj blev varetaget af museumschef på VejleMuseerne, Ove Sørensen. Her omgivet af søde Egtvedpiger og lurblæsere. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Lørdag 11. maj blev Egtvedpigen hyldet med sin helt egen dag ved Egtved Museum. I år var det for syvende gang, og det var med et strejf af endnu mere positivt håb om et kommende oplevelsescenter i fremtiden.

Egtved: Det var en smuk dag på mange måder, denne lørdag i Egtved. Solens stråler varmede, når man stod i dem, og himlen var smuk på med lammeskyer på. Sådan en smuk himmel på en sprød forårsdag kunne Egtvedpigen måske også nyde for mere end 3000 år siden - lige i nærheden. Måske hun endda dansede en soldans. Hvem ved.

Annonce

- Vi har været i gang i halvandet år. Nu har vi givet hinanden fem til seks år, og så håber vi, at vi være klar til at tage første spadestik i 2021.

Ove Sørensen, museumschef for VejleMuseerne

Velkomst og nye piger

Soldans var der dog ikke noget af denne lørdag i nutiden, men toner fra lurblæsernes lurer, kunne straks føre tankerne tilbage til noget, der var en gang. Og det var da også dem, som lagde starten an for Egtvedpigens dag, hvor velkomsttalen blev holdt af museumschef for VejleMuseerne Ove Sørensen.

Her blev blandt andet talt om Egtvedborgernes store engagement og identitet i forhold til Egtvedpigen, og der blev talt om planerne til det kommende oplevelsescenter ved gravhøjen. - Vi har været i gang i halvandet år. Nu har vi givet hinanden fem til seks år, og så håber vi, at vi måske kan tage første spadestik i 2021. Det er jo også det år, hvor det er 100 år siden, at Platz og museet satte spaden i jorden ude ved gravhøjen, lød det fra Ove Sørensen.

Flankeret af søde Egtvedpiger på begge sider af talerstolen, kunne Ove Sørensen også konstatere, at man i Egtved er rigtig gode til at vedholde den lokale og folkelige identitet med Egtvedpigen i centrum.

Og for øvrigt var det i lørdags første dag for de nye Egtvedpiger; Hvert år skifter holdet af søde Egtvedpiger, der ved byens særlige begivenheder er udklædte i rekontruerede Egtvedpige-dragter. Indtil nu har det været piger fra 7. klasse, men fra i år er det piger fra 6. klasse, der tager den helt særlige tjans.

Liv og glade dage

Efter endt tale kunne de mange hundrede mennesker, som var mødt op på dagen, summe ud omkring på græsplænen og ind på gårdspladsen ved museet. Her var der boder med en række forskellige gamle håndværk, der var aktiviteter for både børn og voksne, mulighed for at køre i hestevogn, musikalske indslag, mad og drikke og meget andet godt. Det var lige, så man næsten fik lyst til at forsøge sig med en lille soldans.

På Bytinget kunne borgere få sig en snak med lokale politikere. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

navne

Egtved

Se billederne: Vejlevej er spærret - det vil koste op mod en million kroner at få den fikset

Annonce