Annonce
Egtved

Egtvedpigens Dag er flyttet til juni og har fået vokseværk

Sidst man kunne afholde Egtvedpigens Dag var i maj 2019. I 2020 kunne man ikke afholde traditionen på grund af coronasituationen, og i år er det af samme grund udskudt til 12. juni. Men er der er noget at glæde sig til på en dag der bliver startet op med lurblæsere, Egtvedpiger der danser og gode taler. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Nu ligger det fast. Egtvedpigens Dag bliver 12. juni - denne gang krydret med fejringen af 100-året for fundet af Egtvedpigen og indvielse af en særudstilling.

Egtved: Når lurerne blæser, unge Egtvedpiger danser og taler bliver holdt. Ja, så ved man, at det er Egtvedpigens Dag.

Traditionelt bliver denne dag fejret i maj, men grundet coronasituationen og dens restriktioner for, hvor mange man må forsamles, har arrangørerne bag dagen valgt, at den særlige begivenhed i år skal fejres 12. juni - og det hele kommer til at ske ved Casperdam og Egtved Museum.

Indvielse af særudstilling

At kunne fejre Egtvedpigens Dag i år er noget helt særligt.

Det er nemlig 100-året for fundet af Egtvedpigen ude på Egtved Holt, og i hele 2021 bliver det fejret på flere fronter af blandt andet Egtvedpigens Venner, VejleMuseerne, Egtved Skole, Institutionerne Solsikken og Tusindfryd, Egtved Bageri og ikke mindst Egtved Museum.

Egtved Muesum har i det nyistandsatte stuehus ved museet skabt en bronzealderudstilling i anledningen af jubilæumsåret for fundet af Egtvedpigen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Og sidstnævnte vil på Egtvedpigens Dag indvie museumsforeningens særudstilling om netop bronzealderen og Egtvedpigen, hvor Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for Kultur- og Idrætsudvalget, vil klippe den røde snor.

På udstillingen kan man blandt andet dykke ned i forestillingen om, hvordan et bronzealder-landsbysamfund kunne se ud ved at kigge på en model af Høvdingehallen fra Skrydstrup. Her har Finn Laursen fra museumsforeningen med egne hænder spenderet timevis med at skabe denne verden, som nu kan ses bag glas.

I det hele taget kan man i særudstillingen blive klogere på Egtvedpigens historie, læse om Peter Platz og hans folk, der først stødte på hendes kiste tilbage i 1921, og man kan få et indtryk af, hvordan et hverdagsliv kunne have set ud i bronzealderen.

Annonce

Et hav af aktiviteter

I forhåbentligt skønt juni-vejr, uden våde dråber fra himmelen, vil et hav af forskellige aktiviteter, boder og underholdning fylde de grønne områder ved Casperdam og museet på Egtvedpigens Dag.

Blandt andet vil KFUM Spejderne Egtved lave en tømmerflåde, som man kan sejle på i dammen. Der kan bages pandekager over bål, spises pølser eller købes lokale delikatesser, som øl, ost og honning. Eller man kan se på vævehåndværk, historiske håndværksteknikker, eller endda få sig en ridetur på ponyer.

Og skulle man have lyst til at tale med lokale politikere, kan man både tage sig en tur i hestevogn med Inger Pabst fra Egtved Udviklingsråd og få sig en snak med disse, eller senere på dagen, på Tingstedet, naturligvis, tage en kop kaffe i hånden og få sig en god snak.

Annonce

Musik, dukketeater og mere til

I løbet af dagen vil man kunne nyde toner fra Quintetten ved Ulla Moustgaard, se på dukketeater, skabt af teaterforeningen Blæksprutten, der fremfører "Egtvedpigen kommer til Egtved", se på folkedans eller endda se byens unge egtvedpiger fremføre deres "Egtvedpigedans".

Det er i år den syvende gang, at der afholdes Egtvedpigens Dag i Egtved, og som regel har begivenheden primært fundet sted i og omkring Højvang. I år indrages også arealerne omkring Casperdam i større grad, end man før har gjort.

Egtvedpigens Dag

  • Det er i år syvende gang, at der afholdes Egtvedpigens Dag
  • Begivenheden foregår normalt i maj, men i år afholdes den 12. juni
  • I forbindelse med Egtvepigens dag i 2021, fejres også 100-året for fundet af Egtvedpigen
  • Bag Egtvedpigens Dag står Egtved Museum og Egtved Handelsforening
Annonce
Vejle For abonnenter

Peschardt er harm over splittelsen i Venstre: 'Forligspartierne får et alibi for at smide en motorvej midt i vores enestående natur'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Jannie fik to minutter til at sælge sig selv til sine partifæller: Nerverne kom på talerstolen

Egtved For abonnenter

Hærvejsmotorvejen splitter Venstre i Vejle Byråd: Se her, hvem der mener hvad

Alarm 112

Kommunen lukkede plejecenter i lille landsby: Nu kommer der liv i lokalerne igen

Erhverv

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

Navne For abonnenter

Tidligere kvæginseminør var tæt på at dø: Nu kan han fejre 90-års fødselsdag

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Vanvidskørsel i Egtved: Solouheld førte til beslaglæggelse af køretøj

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Demonstration i Vejle endte med dødstrussel: Nu er demonstranterne anmeldt for racisme

Sport

Udebanefans må tage på stadion i Superligaen fra 1. august

Alarm 112

Kaos i køreprøve-køen: Erfarne bilister kan miste både kørekort og job

Alarm 112 For abonnenter

42-årig var tæt på at brænde sin bolig af: Fik 30 dages fængsel

Børkop

Efter et halvt år med ombygning: Genbrugsplads er klar til indvielse

Annonce