Annonce
Egtved

Egtvedpigens Fodspor er populær i påsken på trods af advarsel fra kommunen

Der har været problemer med parkeringen ved Egtvedpigens Fodspor. Derfor valgte Vejle Kommune at sætte p-vagter, så der blev parkeret sikkert og korrekt. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Inden påske skrev Vejle Kommune, at folk skulle finde andre steder i kommunen at gå, da Egtvedpigens Fodspor hurtigt blev populær. I påsken har der alligevel været en del folk ude, men de mener selv, at det ikke har været alt for fyldt med mennesker.

Egtved: Det blev til gåture i det gode påskevejr på den nye vandrerute 'Egtvedpigens Fodspor'. Selvom der søndag ikke var godt vejr, kunne det stadig være et problem at få en parkeringsplads tæt på ruten uden at skulle parkere ulovligt.

Det var der heldigvis ikke rigtig nogle, der gjorde søndag. Kommunen skrev ud tidligere ud, at de ville sende p-vagter til den populære rute, og det kunne tænkes, at det hjalp på problemet.


Vi havde lidt problemer med at finde et sted at holde, men det var nu ikke nu ikke så slemt. Der har heller ikke været så mange på ruten.

Christian Kjær


Det kunne også være, de grå skyer holdt lidt folk hjemme, så der ikke opstod parkeringskaos.

Jonna Møller fra Brejning og Marianne Larsen fra Roskilde, der er svigerinder bevægede sig ud tidligt søndag for at undgå den største trængsel på ruten.

- Vi var allerede herude kl.9, og der var næsten ikke nogen. Men nu hvor vi er kommet tilbage hertil, så er der kommet ret mange, sagde Jonna Møller, som VAF fangede ved Slotsbjerg.

- Vi havde godt set, at kommunen havde opfordret til, at man ikke kom herud. Men nu var vi herude tidligt og undgik nogle, men der er kommet flere til i løbet af ruten, sagde Marianne Larsen.

Jonna Møller og Marianne Larsen tog chancen og smuttede tidligt ud på vandreruten. De har gået alle kilometerne på cirka 3 timer og 45 minutter. Vejle Kommune skriver, at det vil tage mellem 4-5 timer. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Annonce

Familie og hund på tur

Egtvedpigens Fodspor er 14 kilometer lang og er i et kuperet terræn, som også byder på gode udsigter over ådalen. Der er otte forskellige parkeringspladser rundt på ruten.

- Det har været en fantastisk tur, selvom den startede med regn og blæst. Vi fik senere solskin, så vi har fået noget af det hele, sagde Jonna Møller.

Vejle Kommune skrev også ud, at de gerne ville have folk til at undgå Egtvedpigens Fodspor og flere andre ruter for, at folk ikke samlede sig ved nogle få ruter.

Familien Kjær var også ude på søndag. Her var familien på fem afsted, og de havde også taget den næsten 10-årige hund Mille med.

- Vi kommer fra Ribe, hvor der næsten ingen bakker og terræn er, så det her var en god mulighed for at prøve det, selvom vi havde hørt, at der ville være mange her, sagde Christian Kjær og fortsatte:

- Vi tog afsted for at være sammen, og det her var en god mulighed for det. Det er en rigtig god rute indtil videre. Vi havde lidt problemer med at finde et sted at holde, men det var nu ikke nu ikke så slemt. Der har heller ikke været så mange på ruten.

Så selvom solskinsvejret søndag var forsvundet, var der alligevel folk, som nød vandreturen, som har været populær blandt folk fra nær og fjern.

Familien Kjær på vandretur sammen med hunden Mille. De tog ud, selvom de godt havde set, at der kunne være mange, men det var ikke så slemt igen for dem, selvom de havde problemer med at finde en parkeringsplads. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Ved Bindeballe Købmandsgård har der holdt mange biler i påsken, som er en af de steder, som man kan parkere tæt ved Egtvedspigens Fodspor. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce