Annonce
Egtved

Egtvedpigens grav får ikke besøg af shuttlebussen i år

Shuttlebussen kom alligevel ikke til Egtved i år.  Arkivfoto: Aske Visser Ottosen
Kommunes shuttlebus, der kører turister rundt i dele af kommunen, skulle også køre forbi Egtved i 2020 lød det i august fra byrådsmedlem Lars Schmidt(V). Der er dog en særlig grund til, at det ikke blev til noget.

Egtved: Sidste år havde shuttlebussen, der skal køre turister gratis rundt i Vejle Kommune, sin første sæson.

I år var forventningen, at bussen ville stoppe et eller flere steder i og omkring Egtved og Bindeballe, efter byrådsmedlem Lars Schmidt (V) lovede at evaluere pilotprojektet sammen med kommunens erhvervs- og turismechef.

Og de lovede at tage et stop i Egtved med i overvejelserne.

Annonce

Derfor var overraskelsen også stor for Egtved Udviklingsråds formand, Inger Pabst, da hun så, at turistbussen heller ikke denne sommer vil køre forbi området.

- Først var jeg glad for, at bussen kører igen denne sommer, men så så jeg ruten, som er alt for koncentreret om et enkelt område, siger Inger Pabst.

Også hos Egtved Camping er man ærgerlig over beslutningen om den samme rute, men håber, at de kommer med næste år.

Stor succes

Sidste sommer var der over 1000 passagerer med bussen hver uge og i uge 29 var der særligt travlt for bussens chauffør med hele 1600 passagerer, der ville ud til turistattraktioner i kommunen på ruten, der begynder ved Vejle Trafikcenter og slutter i Randbøldal.

- Målet er, at bussen skal hjælpe turistorganisationerne med at tilbyde deres gæster endnu bedre service, lyder det på Vejle Kommunes hjemmeside.

Men det er ikke det, man oplever i Egtved.


Jeg synes, at det er alt for smalt et tilbud, man giver dem, og at der er meget vigtig natur og historie, som slet ikke er med på ruten.

Inger Pabst


- Jeg synes, at det er alt for smalt et tilbud, man giver dem, og at der er meget vigtig natur og historie, som slet ikke er med på ruten, siger Inger Pabst.

Annonce

Forklaring følger

Som en del af konceptet skal bussens rute kunne køres inden for tre timer, hvor bussen skal være tilbage ved startpunktet. Det giver ikke meget plads til flere stop på Egtved-kanten. Men det har Inger Pabst en løsning på, for hun mener, at der er så meget, der er værd at se for turisterne, at det kan klares med en selvstændig rute for shuttlebussen i den vestlige del af kommunen.

- Jeg kunne sagtens forestille mig en selvstændig natur- og historierute. Vi har så meget natur og kultur herude, som der er så mange, der går glip af, og efter corona er der kommet meget fokus på at være ude i naturen, siger hun.

Men der er en helt særlig grund til at bussen hverken kører forbi Egtvedpigens grav eller Bindeballe Købmandsgård, lyder det fra Vejle Kommunes erhvervs- og turismechef, Morten Damgaard.

- På grund af corona vidste vi ikke, om den (shuttlebussen red.) overhovedet kom ud at køre, og det lykkedes da også kun at få den ud i sidste øjeblik. Derfor har der heller ikke været tid til at ændre ruten, som er den samme fra sidste år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Annonce