x
Annonce
Egtved

Egtveds handelsliv bløder, men der kæmpes videre

Dorthe Sommerlund, indehaver af Boutique Dorthe og formand i Egtved Handelsforening, holder fanen højt - så længe hun kan. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Formand for Egtved Handelsforening er bekymret, men holder fanen højt og håber stadig på opbakning fra kunderne.

Egtved: - I den første uge under denne her coronakrise og frem til fredag og lørdag var det egentligt okay. Der kom kunder i butikkerne, men så døde det ligesom hen bagefter, fortæller Dorthe Sommerlund, der både er indehaver af Boutique Dorthe og er formand for Egtved Handelsforening.

Hun og de andre butikker i Egtved befinder sig nu i en situation med meget langt mellem kunderne. Bekymringen er stor, for udover at butikkerne i Egtved i forvejen har haft hårde kår, kan de nu lægge en coronakrise oveni, og det er noget af en hård nyser.

Alt dette til trods holder Dorthe Sommerlund og de øvrige i handelsforeningen fanerne højt. De holder butikkerne åbne, de har taget et hav af sikkerhedsforanstaltninger, og de håber stadig på kundernes opbakning.

- Alle butikker har gjort tiltag for at gøre det så trygt som muligt, for at man kan komme og handle. Sundhedsmyndighedernes anbefalinger bliver fulgt, og det er rigtigt godt, siger Dorthe Sommerlund, der blandt andet i sin egen butik tilbyder, at kunderne kan bestille varer via butikkens webshop, og herefter kan de enten helt gratis få det tilsendt, bragt eller komme i butikken og hente det.

Og ligeledes er der flere rundt i byen, som har lavet særlige tilbud til kunderne med rabatter og gratis leveringer.

Annonce
Alle butikker har gjort tiltag for at gøre det så trygt som muligt, for at man kan komme og handle. Sundhedsmyndighedernes anbefalinger bliver fulgt, og det er rigtigt godt

Dorthe Sommerlund, formand for Egtved Handelsforening

Forståelse, men også en appel

- Jeg kan såmænd godt forstå, at folk bliver hjemme og ikke kommer og køber tøj hos mig. Der er sikkert ikke så mange, der lige synes, at de mangler noget nyt og smart tøj i denne her tid, for man skal jo ingen steder hen, og der er ikke lige en 50 års fødselsdag eller andre fester, man skal deltage i sådan foreløbig, konstaterer Dorthe Sommerlund.

Hun har dog samtidig en appel til, at kunderne, når de skal ud og handle, sørger for at handle lokalt og ikke kører til de større byer.

- Vi har jo det meste af det, som man har brug for her i Egtved. Så jeg håber virkelig, at man husker at tænke på at blive her i byen, når der alligevel skal handles, og så håber jeg samtidig på, at når alt dette her er overstået, at man, mere end nogensinde, vil støtte butikkerne, for ellers ser det ikke godt ud for Egtved, siger Dorthe Sommerlund.

Støtte og hjælpe fra BID

Men er der noget for butikkerne at gøre lige nu, hvor de fleste mennesker, udover at handle fødevarer og gå på apoteket, bliver hjemme i de trygge og sikre rammer? Er der nogle tiltag, butikkerne kan gribe til for at fange kundernes opmærksomhed?

- Vi har faktisk fået tilbudt et webinar fra BIDdanmark, hvor der er nogle gode råd til, hvad vi kan gøre, og det har jeg sendt rundt til alle i handelsforeningen. Herunder er der blandt andet gode råd til, hvordan vi kan holde kontakten til kunderne via facebook, fortæller Dorthe Sommerlund, der videre forklarer, at Mikkel Niess fra BIDdanmark gør en stor indsats for at sende informationer og inspiration til alle handlende i Vejle Kommune.

Uden kunder, ingen handelsliv

Det er desværre ikke helt urealistisk, når man siger, at Egtved bløder, ganske ligesom resten af landet. Ja, ligesom resten af verden. Men fornemmelsen er klart, at der stædigt holdes ved, og at flere af Egtveds butikker måske endda kan holde skindet på næsen ved hjælp af blandt andet regeringens hjælpepakke til mindre virksomheder og pressede selvstændige.

Men i sidste ende handler det om, at der kommer kunder i butikkerne. Om ikke lige nu, så i hvert tilfælde meget snart. Ingen kunder, intet handelsliv.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter udbrud af corona på plejehjem: - Vi gør alt for at passe på beboere og medarbejdere

Vejle

Efter corona-udbrud på plejehjem i Vejle: 11 beboere er lige nu i isolation

Annonce