Annonce
Fredericia

Eilersen kritiserer redegørelse om ADP: - Vi fik serveret en tynd kop te

Susanne Eilersen (DF) følte, at hun fik serveret en tynd kop te, da hun blev præsenteret for den ikke-fortrolige del af redegørelsen om havneselskabets håndtering af uregelmæssigheder begået af - viser det sig nu - to ledende medarbejdere. Begge indgik man aftrædelsesaftaler umiddelbart efter, en whistleblower gik til selskabets revisionsselskab med viden om uregelmæssighederne. Arkivfoto: Søren Gylling  
Susanne Eilersen (DF) havde forudset, at der ikke ville komme meget konkret på bordet i advokatundersøgelsen af havnesagen. Det gik som ventet. Hun er ikke tilfreds, men vælger at se frem og få sikret, at byrådet får en reel indsigt i havnens udvikling.

Fredericia: En tynd kop te. Det kalder Susanne Eilersen (DF) det fire timer lange møde i byrådssalen tirsdag aften. Her fik medlemmerne præsenteret resultatet af Hortens undersøgelse af havneselskabets håndtering af sager omkring to ledende medarbejdere.

- Det er det, vi må kalde dem. Der er indgået en aftrædelsesaftale med de ansatte med en tavshedsklausul, som gør, at vi ikke må nævne titlen. Hvis vi ikke overholder det, risikerer kommunen et sagsanlæg, forklarer Susanne Eilersen.

Det har imidlertid flere gange været fremme, at sagen peger tilbage på den tidligere havnedirektør, som forlod sin stilling brat i 2019. Den gang ifølge både ham og selskabet efter gensidig aftale. De nærmere omstændigheder er aldrig kommet frem.

Annonce

Byrådet fik tirsdag aften udleveret en ikke-fortrolig del af den redegørelse, som havneselskabet ADP's advokater fra Gorrissen Federspiel har udarbejdet. Af den fremgår, at der er tale om to ledende medarbejdere.

- Vidste I, at der var tale om to ansatte?

- Nej, det undrer også os, men vi ved ikke mere, end der står i redegørelsen.

Blev ikke oplyst

Hele sagen er underlagt et mørke, som ikke blev gjort lysere for byrådet under advokatens fremlægning. For ud over tavshedsklausulen mellem selskabet og den ansatte har kommunens advokat også måttet underskrive en fortrolighedsaftale for at få adgang til dokumenter og bilag, som sagen omhandler.

- Vi kunne ikke få at vide, hvor store beløb sagen handler om. Der er nævnt, at det drejer sig om et stort fem-cifret beløb, som er tilbagebetalt, men er det det hele? Er der indgået andre aftaler, som vi ikke kan se? Det aner vi ikke. Det er meget utilfredsstillende, og det understreger for mig, at det er helt nødvendigt at få set vores ejeraftale igennem med ADP, siger hun.

Vi kunne ikke få at vide, hvor store beløb sagen handler om. Der er nævnt, at det drejer sig om et stort fem-cifret beløb, som er tilbagebetalt, men er det det hele? Er der indgået andre aftaler, som vi ikke kan se? Det aner vi ikke.

Viceborgmester Susanne Eilersen (DF)

- Nye Borgerlige er klar til at overveje at sælge havnen, men hvad tænker du om det?

- Det må blive et spørgsmål, det nye byråd skal overveje, og det bør ske i forbindelse med, at der bliver lagt en ejerstrategi. Hvad vil vi med havnen, og i den forbindelse om det giver mening, at vi ejer den, siger Susanne Eilersen.

Hun ønsker større indflydelse og indsigt i, hvad der sker i havnen og vil have set på vedtægterne.

- Det bør indgå, at byrådet skal holdes orienteret om sager af den karakter, som vi har været vidne til nu. Jeg forstår ikke, at bestyrelsen undlod at gå til byrådet, deres ejere, med sagen om den ledende medarbejder. Det gav jeg også klart udtryk for under vores møde i byrådssalen, siger Susanne Eilersen.

Fredericia Kommune er storaktionær i ADP A/S med en ejerandel på 89 pct. af aktierne i ADP A/S. Resten ejer Nyborg og Middelfart Kommuner, og begge byråd er i lighed med politikerne i Fredericia blevet orienteret om sagen.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Danmark For abonnenter

Frygten for forurenings-sygdomme i Grindsted er blusset op igen: Her er, hvad vi ved

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Sikær tog serveretten med præcist svar - og derefter skiftedes borgmesterkandidater pænt: Men på særligt et punkt havde Sikær og Jens Ejner forskellige holdninger

Vejle Boldklub For abonnenter

Det er kun en pokalkamp: Men derfor gør VB alligevel klogt i vinde over AC Horsens

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Billund

Venstre-kandidat er vred: Har fået stjålet mindst fem valgplakater

Erhverv

Han fik den generte milliardær i tale: 'Der var et stykke danmarkshistorie, der slet ikke var fortalt tilstrækkeligt'

forside For abonnenter

Her er ugens regnskaber fra Vejle Kommune

Erhverv

Bank slår to filialer sammen og flytter til Snoghøj: - Folk efterspørger parkering og nem adgang

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Rema lukker onsdag: Den nye købmand har ikke dansk pas - det er dæleme svært at høre

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Navne

Morten stiller ikke op til byrådsvalget denne gang, til gengæld er han allerede blevet valgt til noget andet

Vejle For abonnenter

Først var de tæt på at opgive: Nu er Hovers kunstgræs ramt af den verdensomspændende varekrise - de manglende dele kan ligge i én hånd

Vejle Boldklub

Ingen masseudskiftning hos VB til pokalkampen i Horsens: Genvalg til alle minus én

Annonce