Annonce
Billund

Ejendomsselskab drømmer om at åbne Grindsted Vandtårn for alle

Bo Larsen har overtaget styringen i NJL Group, efter at hans far døde. Hans opgaver er meget forskellige. Foto: Martin Ravn
Bo Larsen, NJL Group, har ombygget flere ejendomme til ferielejligheder, har rækkehuse på vej og drømmer om at kunne åbne vandtårnet for alle.

Grindsted: Vandtårnet på Banegårdsvej har set bedre dage, men gode dage kan igen være på vej.

I hvert fald er det et ønske fra Bo Larsen, der i dag bestyrer NJL Group, som ejer vandtårnet. Han drømmer om at åbne tårnet, der er et vartegn for Grindsted.

Siden hans far, malermester Niels Jørgen Larsen, døde for godt tre år siden, har de tre søskende arbejdet på at konsolidere firmaet, som de meget pludseligt stod med ansvaret for. Det er nu lykkedes, og så er der plads til drømme og nye projekter.

- Jeg vil gerne åbne tårnet mere for offentligheden, for det kunne være fedt, hvis man kunne se byen oppefra. Det kunne også være et fantastisk sted til for eksempel kunstudstillinger, siger Bo Larsen.

Lige nu er tårnet dog ikke i en forfatning, så nogen kan bruge det. Bo Larsen og hans søskende har overvejet at søge fondsmidler, så de på den måde kan skaffe penge til at få vandtårnet renoveret.

- Det koster omkring en million kroner at få tårnet fuget om, og bagefter kommer nye døre og vinduer til, og det har vi slet ikke penge til. Men vi snakker om at søge fondsmidler, så tårnet igen kan blive noget, Grindsted er stolt af, siger han.

Man kan altid ringe til mig, hvis man mangler et kontor eller andet. Ofte vil jeg kunne sige: Det har vi!

Bo Larsen

Ferielejligheder og rækkehuse

Bo Larsen har gang i mange andre ting i de omkring 80 lejemål, som NJL Group ejer.

Helsehuset i Jernbanegade er bygget om til to ferielejligheder. Ferielejligheder er også blevet indrettet i det gamle elværk på Banegårdsvej, hvor Frisam før holdt til. Her er der plads til endnu flere ferielejligheder, hvis der viser sig at være brug for det.

I Fynsgade er den gamle børnehave bygget om og rummer i dag to store lejligheder. På grunden, hvor der før var legeplads, vil Bo Larsen gerne bygge fire rækkehuse på hver 94 kvadratmeter.

- De er tiltænkt dem, der ikke orker at have en stor have længere. Vi skal have solgt de tre, før vi går i gang med at bygge. Går det godt, er det noget, vi vil gøre mere i, siger han.

Arven efter Niels Jørgen Larsen

Bo Larsen og hans søskende Sanne og Mads har overtaget NJL Group efter deres far, afdøde Niels Jørgen Larsen. NJL Group består af NJL Ejendomme, NJL Holding og Dan Hostel i Grindsted.

De har cirka 80 lejemål, fortrinsvis i Grindsted. Det drejer sig blandt andet om butikkerne Cirkeline, M & S Company, Kræmmerhuset samt Café Grindsted. Sidstnævnte lejemål har Café J overtaget - uden dog at genåbne cafeen.

På Banegårdsvej har selskabet et stort festlokale med plads til 80 personer. Det kan lejes gennem Dan Hostel.

I Fynsgade er fire nye rækkehuse på vej. Det er ejendomsmægler Erling Nielsen, der står for salget af dem.

Den tidligere farvehandel i Nørregade kan på sigt bygges om til sundhedshus eller lægehus. Det har Bo Larsen allerede gode erfaringer med, idet han har stået for ombygningen af Alles Lægehus.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce