Annonce
Fredericia

Får samme navn som otte-årig datter: Ejer ombygger del af værtshus til sandwichbar

Claus Rosenquist åbner en sandwichbar i tilknytning til sit værtshus, Sidesporet, næsten lige over for Fredericia Banegård. Foto: Peter Friis Autzen
Lige knap hundrede meter fra banegården slår Sidesporet snart dørene op til Fredericias nye sandwichbar.

Fredericia: Om en lille måneds tid kan otte-årige Claudia med stolthed i stemmen sige, at der i Fredericia ligger en sandwichbar, der er opkaldt efter hende.

Omkring 15. marts forventer hendes far, Claus Rosenquist, nemlig at slå dørene op til sit nye madsted. Og han opkalder det efter sin sandwich-begejstrede datter.

- Hendes yndlingssandwich er med kylling og bacon. Det er også min favorit. Og med den helt rigtige karry-/mango-dressing er den bare endnu mere lækker, siger Claus og ser helt sulten ud.

Han er indehaver af værtshuset Sidesporet, der ligger på den lille Vesterbrogade-"blindtarm" over for banegårdens hovedindgang. Det er her, han mødes med avisen og fortæller om sine udvidelsesplaner.

Sandwichbaren er aktuelt ved at blive indrettet i den del af værtshuset, der tidligere rummede dart-banen. En ny væg er sat op, der er netop blevet malet i rummet, og en tømrer er i gang med at forberede monteringen af en ny fordør.

- Sandwichbaren og værtshuset skal drives som to adskilte steder. Så selvfølgelig skal de have hver sin indgang, siger Claus.

Annonce
Sanwichbaren er ved at blive indrettet i en del af værtshusets lokaler, men får sin egen indgang, når der åbnes en gang midt i marts. Foto: Peter Friis Autzen

Kunderne efterspørger mad

Sidesporet har mange stamkunder, men også gæster, der tilfældigt kommer forbi det klassiske vandhul og slukker tørsten inden den videre fart ud i hverdag og weekend.

- Ret ofte sker det, at folk - både udenbys og lokale - stikker hovedet ind og spørger, om man kan få noget at spise her. Men det kan man jo ikke, siger Claus.

Han ærgrer sig over at sende kunder væk. Så nu har han investeret op mod 150.000 kroner i at indrette og etablere sandwichbaren.

- Jeg tror, at beliggenheden tæt ved banegården er god. Her kommer mange forbi, som lige kunne bruge en bid mad. Og man kan i øvrigt parkere lige udenfor. Og så er der jo også kunderne her på Sidesporet - de kan jo også trænge til lidt at spise.

Konceptet bliver enkelt og kundestyret.

- Vi har nogle gode, friske og lune italienske baguettes. Og så kan kunden selv vælge, hvad vi skal komme i. De er virkelig gode, siger Claus og ser igen småsulten ud.

Han glæder sig til at vise Claudia "hendes" sandwichbar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB'erne skal nok være klar

Vejle

Efter udbrud af corona på plejehjem: - Vi gør alt for at passe på beboere og medarbejdere

Annonce