Annonce
Erhverv

Ejere holder hånden under frysehus der tabte alle sine penge efter frysekoks

Coldstars drift garanteres af ejerkredsen, der har givet tilsagn om at spytte "den fornødne" likviditet i virksomheden. ARkivfoto: Michael Svenningsen.
Vejlensiske Coldstar kommer ud af 2019 med sorte tal takket være "skatteaktiv" på syv millioner kroner. Egenkapitalen er væk, men aktionærerne har lovet at tilføre likvider.
Annonce

Vejle: Ejerne af vejlensiske Coldstar har spændt et økonomisk sikkerhedsnet ud under virksomheden, som driver det store frysehus, der kan ses fra E45 umiddelbart nord for Vejle.

Det fremgår af virksomhedens årsregnskab for 2019.

Ifølge ledelsesberetningen har ejerne, Kakes A/S, der ejes af Skov Eskildsen-familien, givet tilsagn om at tilføre "den nødvendige likviditet i 2020" til virksomheden, som i 2017 mistede hele sin egenkapital og som stadig i 2019-regnskabet har en negativ egenkapital på 2,4 millioner kroner.

Coldstar kom ud af 2019 med et overskud på 6,8 millioner kroner, men selve driftsresultatet blev et underskud før skat på 335.000 kroner.

Overskuddet skyldes, at virksomhedens udskudte skat på syv millioner kroner indregnes som et "skatteaktiv" og dermed kan bundlinjen skrives i sorte tal i stedet for røde.

Annonce

Skyld i varemangel

Virksomheden, der har omkring 28 ansatte, blev kendt over hele landet i 2017, da der opstod varemangel i tusindvis af Coop-butikker over hele landet.

Fejlen blev lokaliseret til Coldstars frysehus på Kristian Skous Vej, som havde problemer med at få frostvarer nok ud til butikkerne.

Det resulterede i, at frysediske i 1200 Coop-butikker var gabende tomme i månederne op til jul og at Coop måtte hyre ekstern hjælp til at få bugt med varemanglen - regningen, der lød på 76,5 millioner kroner, blev sendt til Coldstar.

Det var i forbindelse med de problemer, at Coldstar mistede sin egenkapital og virksomheden måtte igennem en rekonstruktion i 2018, hvor kreditorerne accepterede at slette gæld for næsten 95 millioner kroner.

Siden kokset i 2017 er der ansat en ny administrerende direktør og ifølge regnskabet for 2019 er Coldstar tilbage på sporet.

"Grundet effektivitetsstigninger og reduktion i omkostningerne blev resultatet for 2019 bedre end forventet. Produktions- og styringsmæssigt anser ledelsen således årets udvikling for tilfredsstillende, mens det økonomiske resultat dog fortsat er utilfredsstillende", skriver ledelsen i sin beretning.

Af regnskabet fremgår det desuden, at Coldstar i 2018 havde personaleomkostninger for 51,2 millioner kroner.

En stor del af den udgift - 38,7 millioner kroner - stammer fra aflønning af vikarer.

Det er et fald på 12 millioner kroner i forhold til året før, hvor virksomheden havde lønudgifter for 63,5 millioner kroner, hvoraf 49,7 millioner kroner blev brugt på vikarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce