Annonce
Erhverv

Ejere holder hånden under frysehus der tabte alle sine penge efter frysekoks

Coldstars drift garanteres af ejerkredsen, der har givet tilsagn om at spytte "den fornødne" likviditet i virksomheden. ARkivfoto: Michael Svenningsen.
Vejlensiske Coldstar kommer ud af 2019 med sorte tal takket være "skatteaktiv" på syv millioner kroner. Egenkapitalen er væk, men aktionærerne har lovet at tilføre likvider.

Vejle: Ejerne af vejlensiske Coldstar har spændt et økonomisk sikkerhedsnet ud under virksomheden, som driver det store frysehus, der kan ses fra E45 umiddelbart nord for Vejle.

Det fremgår af virksomhedens årsregnskab for 2019.

Ifølge ledelsesberetningen har ejerne, Kakes A/S, der ejes af Skov Eskildsen-familien, givet tilsagn om at tilføre "den nødvendige likviditet i 2020" til virksomheden, som i 2017 mistede hele sin egenkapital og som stadig i 2019-regnskabet har en negativ egenkapital på 2,4 millioner kroner.

Coldstar kom ud af 2019 med et overskud på 6,8 millioner kroner, men selve driftsresultatet blev et underskud før skat på 335.000 kroner.

Overskuddet skyldes, at virksomhedens udskudte skat på syv millioner kroner indregnes som et "skatteaktiv" og dermed kan bundlinjen skrives i sorte tal i stedet for røde.

Skyld i varemangel

Virksomheden, der har omkring 28 ansatte, blev kendt over hele landet i 2017, da der opstod varemangel i tusindvis af Coop-butikker over hele landet.

Fejlen blev lokaliseret til Coldstars frysehus på Kristian Skous Vej, som havde problemer med at få frostvarer nok ud til butikkerne.

Det resulterede i, at frysediske i 1200 Coop-butikker var gabende tomme i månederne op til jul og at Coop måtte hyre ekstern hjælp til at få bugt med varemanglen - regningen, der lød på 76,5 millioner kroner, blev sendt til Coldstar.

Det var i forbindelse med de problemer, at Coldstar mistede sin egenkapital og virksomheden måtte igennem en rekonstruktion i 2018, hvor kreditorerne accepterede at slette gæld for næsten 95 millioner kroner.

Siden kokset i 2017 er der ansat en ny administrerende direktør og ifølge regnskabet for 2019 er Coldstar tilbage på sporet.

"Grundet effektivitetsstigninger og reduktion i omkostningerne blev resultatet for 2019 bedre end forventet. Produktions- og styringsmæssigt anser ledelsen således årets udvikling for tilfredsstillende, mens det økonomiske resultat dog fortsat er utilfredsstillende", skriver ledelsen i sin beretning.

Af regnskabet fremgår det desuden, at Coldstar i 2018 havde personaleomkostninger for 51,2 millioner kroner.

En stor del af den udgift - 38,7 millioner kroner - stammer fra aflønning af vikarer.

Det er et fald på 12 millioner kroner i forhold til året før, hvor virksomheden havde lønudgifter for 63,5 millioner kroner, hvoraf 49,7 millioner kroner blev brugt på vikarer.

Annonce
For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Tidligere smed og fængselsbetjent fik dumpekarakterer i skolen: Nu står Jens i spidsen for global virksomhed i Helsingør

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce