Annonce
Kultur

Ejstrupholm-elever skriver sang med professionel musiker

Det kræver arbejde, når musikken bliver til. Det vil elever på Midtjysk Efterskole snart finde ud af. Billedet her stammer fra et sangskriverbesøg på en anden skole. Arkivfoto
Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm får besøg af sangskriveren Anders Graae Lauritzen
Annonce

Ejstrupholm: Unge har aldrig haft lettere ved at finde og lytte til musik end i dag på grund af de mange streamingtjenester på nettet. Men samtidig kan det være svært for unge at forholde sig til det store arbejde, der ligger bag en sang. Derfor har organisationen Koda - der sikrer betaling til komponister og sangskrivere - taget initiativ til, at danske elever selv får mulighed for at skrive en sang sammen med en professionel musiker for bedre at forstå arbejdet og værdien af musikken.

- Når Kodas udsendte komponister og sangskrivere drager rundt til landets musiklokaler, er det både fremtidens musikbrugere og potentielle musikskabere, de møder. Dem vil vi gerne være med til at inspirere på et tidligt tidspunkt. Det er vigtigt, at musikkens unge brugere forstår, hvordan musik bliver til en levevej, og dermed også hvorfor at det er rimeligt at betale for musikken, fortæller Eva Hein, der er kommunikationschef i Koda.

Den 12. december gælder det Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm, når 10. klasse får besøg af sangskriveren Anders Graae Lauritzen fra Ry. Eleverne skal skrive en sang sammen med Anders Graae Lauritzen.

- Det er en unik oplevelse for eleverne at få lov til selv at komponere en sang. Sangskrivning er et universelt sprog, hvilket betyder, at eleverne vil opleve den samme proces som Taylor Swift, Justin Bieber og andre ungdomsidoler gennemgår, når de skriver sange. Når dagen er overstået, er det vigtigste for mig, at jeg har vist eleverne, at musik er et arbejde, der skaber værdi, og derfor koster penge, men selvfølgelig også er sjovt at lave, fortæller Anders Graae Lauritzen.

Sangskriveren Anders Graae Lauritzen skal hjælpe eleverne i Ejstrupholm med at skrive sangen. Arkivfoto: Mathias Mundbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Først kom coronaen, og nu er konspirationsteorierne også for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Annonce