Annonce
Vejle

Eks-borgmester: Jeg er træt af Venstre-folk, der udtaler sig om Løkke og Jensen

Lars Løkke Rasmussen (til højre) besøgte DGI Huset og Spektrum i februar 2015. Hans partikammerat og daværende Vejle-borgmester Arne Sigtenbjerggaard tog mod. Foto Michael Svenningsen
Arne Sigtenbjerggaard er langt fra imponeret over de mange udmeldinger i formandsdiskussionen i Venstre.

Vejle: Venstrefolk som Roskilde-byrådsmedlem Bent Jørgensen har ingen stor stjerne hos partifællen Arne Sigtenbjerggaard i Vejle.

Indtil starten af 2017 var Arne Sigtenbjerggaard som borgmester en af områdets toneangivende Venstre-folk. I dag holder han sig mere i baggrunden - men han har stadig sine meninger. Fredag fangede avisen ham på golfbanen, hvor han var ved at tabe en runde til hustruen Mie Sigtenbjerggaard.

Eks-borgmesterens golfspil er ikke det eneste, der ikke kører perfekt. De interne stridigheder i det parti, han har repræsenteret politisk i 24 år, truer med at splitte Venstre. Og det er i den situation, Arne Sigtenbjerggaard opfordrer alle til at holde det interne internt.

Jeg vil ikke give nogen mundkurv på - men ting har en tendens til at eskalere, når folk ikke tænker sig om.

Arne Sigtenbjerggaard (V), tidligere borgmester

Tavshed er guld

I det lys er han godt tilfreds med tavsheden efter møderne i partiets storkredsforeninger. Her har formændene for de enkelte kommuneforeninger været samlet for at drøfte formandssituationen. Men eksempelvis mødet torsdag aften i Sydjyllands Storkreds blev efterfulgt at total tavshed - og sådan har det været landet rundt:

- Sådan bør det være - af respekt for det repræsentative demokrati i partiet. Den slags skal drøftes i forretningsudvalget, hovedbestyrelsen og i sidste ende på landsmødet til november, der er vores øverste myndighed, siger Arne Sigtenbjerggaard.

Han finder det helt naturligt, at pressen spørger ind til diskussionerne. Og selvom han ikke vil give nogen mundkurv på, finder han det lige så naturligt, at de enkelte Venstre-folk afviser at svare på spørgsmål.

Ser frem til landsmøde

Det burde partifæller som Bent Jørgensen og Roskilde-politikerens organisatoriske næstformand, Kåre Ghisler Fuglsbjerg, også have gjort - mener Arne Sigtenbjerggaard - i stedet for at skrive en kronik i Jyllands-Posten. Her opfordrede de Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen til at trække sig.

Den slags opfordringer bør efter Arne Sigtenbjerggaards mening afvente landsmødet i Herning 16.-17. november. Når den tid kommer, er den erfarne eks-borgmester blandt tilhørerne:

- Det er helt sikkert. Jeg er til stede - med overnatning og det hele. Det møde vil jeg ikke gå glip af.

Vejret i næste uge tegner godt - så det kan på alle måder blive en hed fornøjelse, når Venstre med hovedpersonerne i formandsopgøret Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen holder først forretningsudvalgs og efterfølgende hovedbestyrelsesmøde på Hotel Comwell Kellers Park i Brejning. Tegning: Arne Sørensen
Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce