Annonce
Hedensted

Eksisterende digeanlæg vurderet til fem mio. kr.

Søkjærs 1500 meter lange dige strækker sig fra Juelsminde Strand Camping og ud til Bjørnsknudevej. Søkjær fik foretaget eftersyn af digets stand i 2017. Rambøll konstaterede dengang, at diget var i god stand. Foto: Michael Svenningsen
Rambøll har sat kroner og øre på Landvindingslaget Søkjærs dige, høfder og kanaler.
Annonce

Juelsminde: Landvindingslaget Søkjær er blevet klogere på, hvad lagets anlæg ville koste at etablere i dag.

Anlægget beskytter cirka 480 boliger i Juelsminde imod oversvømmelse. Det består af et dige, 18 høfder og afvandingskanaler. Prisvurderingen lyder på 5,17 mio. kr. ekskl. moms.

Vurderingen er foretaget af Rambøll på bestilling af Søkjær.

Rådgivningsvirksomheden har taget afsæt i prisniveauet for juni 2019. Udgifter til forundersøgelser, rådgivning samt etablering, drift og nedtagning af byggeplads er medtaget.

Baggrunden for prisvurderingen er den forestående etablering af Juelsminde Digelag, som kommer til at omfatte omkring 1170 boliger, herunder medlemmerne af Søkjærs boliger.

Annonce

Kan bruges i kommende forhandlinger

Digelaget skal forhandle med Søkjær om en mulig overtagelse af det eksisterende anlæg og opgaverne, der følger med.

- Prisvurderingen er et grundlag for drøftelsen af, hvordan vi kommer ind i digelaget, siger Jytte Beck, repræsentant for Søkjær i digelags-arbejdet.

Hun har ikke nogen kommentar til Rambølls vurdering på nuværende tidspunkt, men påpeger, at værdien af Søkjærs grundarealer ikke er medregnet.

Rambølls notat landede hos Søkjær tidligere på måneden og er endnu ikke blevet fremlagt for medlemmerne.

Det har heller ikke været fremme til drøftelse i styregruppen, som har formuleret vedtægter for Juelsminde Digelag og principper for inddragelse af Søkjær.

Principperne siger ikke noget om, hvad Søkjærs anlæg er værd. Men det fremgår, at fordelingen af udgifter til fremtidige anlæg i Juelsminde Digelag skal ske med øje for værdierne, som Søkjær overdrager.

Byrådet behandler vedtægterne og principperne i dag, onsdag. Politikerne skal ikke tage stilling til prisvurderingen i denne omgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce