Annonce
Egtved

Eksperter jagter sjælden møgbille på Randbøl Hede i tv-program

De fire naturentusiaster Sebastian Klein, Morten D.D., Vicky Knudsen og Bjørli Lehrmann udgør de to eksperthold, som besøger forskellige naturområder for at finde nogle af de sjældne dyrearter, der lever i Danmark. På mandag kan man se de fire eksperter gå på jagt efter en lakrød møgbille på Randbøl Hede. Foto: TV2
I tredje afsnit af tv-programmet "1 døgn, 2 hold og 3 dyr" skal to hold eksperter forsøge at finde den sjældne lakrød møgbille, som man kan være heldig at finde på Randbøl Hede.

Randbøl Hede: Danmark har over 24.000 vilde dyrearter, som mange af os aldrig får set. I TV2-programmet "1 døgn, 2 hold, 3 dyr" skal to hold eksperter konkurrere om at finde tre sjældent sete vilde dyr.

I tredje afsnit, der vises mandag 1. juli, kommer eksperterne til Randbøl Hede, hvor jagten sættes ind på at finde en lakrød møgbille. For at finde sådan en, skal de to hold have fingrene dybt begravet i lort for at finde møgbillen, som lever af gødning.

En af de fire eksperter er biolog og museumsinspektør ved Naturhistoriske Museum i Aarhus Morten D.D. Hansen, som bare kaldes Morten D.D. Han er født i Vejle og kender Randbøl Hede rigtig godt i forvejen.

- Det er et fantastisk sted - et stort sammenhængende område med spændende natur, hvor man lykkeligvis stadig kan finde mange sjældne arter. Det er helt sikkert en af juvelerne i den danske natur, siger Morten D.D., som altid har brændt meget for naturen og de oplevelser, der altid venter derude.

Annonce

Randbøl Hede er helt sikkert en af juvelerne i den danske natur.

Morten D.D. Hansen, museumsinspektør og biolog.

Vil formidle oplevelsen

Netop oplevelserne af naturen er noget af det, tv-programmet prøver at bringe i fokus.

- Der findes masser af fantastiske naturprogrammer, hvor man viser de imponerende dyr og den imponerende natur. Vi prøver i programmet at give seerne en fornemmelse af, hvordan det er at opleve naturen. Man kan sagtens Google en lakrød møgbille og finde en masse info om den. Men man kan kan ikke se, hvordan det er at opleve at finde sådan en bille. Det er dét, vi gerne vil prøve at formidle, siger han.

Samtidig er programmet tilrettelagt som en konkurrence, som gør det ekstra sjovt for både de fire eksperter og for seerne hjemme i stuerne.

- Vi kan mærke, at det er et koncept, der slår godt igennem blandt andet hos børnefamilierne. Hvis vi kan være med til at inspirere dem til at tage ud i sommerlandet med øjnene åbne og få nogle gode oplevelser sammen, så er det perfekt, mener Morten D.D., som helt klart kan anbefale en tur til Randbøl Hede, men også hele ådalsområdet fra Nybjerg Mølle ved Egtved og ud har rigtig meget at byde på, mener han.

- Hele Vejle-området har en enorm diversitet, så der venter masser af spændende oplevelser her i området, lyder det fra Morten D.D.

I samme program skal eksperterne også finde en stor hornugle og en bjergsalamander - dog i andre egne af landet. Vinderholdet får 20.000 kroner, som de må donere til et naturbevaringsprojekt efter eget valg.

Lakrød møgbille

Navnet "lakrød møgbille" passer rigtig godt til denne bille, der bliver seks-syv millimeter lang. Billen har nemlig postkasserøde dækvinger, og så lever den af møg.

Som hos andre møgbiller er benene meget kraftige og bygget til at grave sig frem i dyremøg.

Udover at mæske sig i møg, lægger billen sine æg midt i lorten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Vejlenserne siger farvel til Albert: Tak for de unikke billeder. Dig glemmer vi aldrig

Annonce