Annonce
VEJLE

Eksplosion i værelser: Vejle får nyt byhotel i historisk bygning - Vejle bliver første danske by for international kæde

Lilly-bygningen ligger tæt på banegård og byliv og er synlig i bybilledet med sine hvide og blå ståplader på facaden. De fjernes, når ombygningen af den tidligere kontorbygning går i gang senere på året. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Efter fire års tilløb er det lykkedes Danica Ejendomme at afsætte de fire øverste etager af Lilly-bygningen. Hotelkæden B&B Hotels åbner i første kvartal 2023.

Vejle: Et nyt hotel slår i løbet af halvandet år dørene op midt i Vejle, ganske få meter fra Vejle Trafikcenter.

Det er den internationale hotelkæde B&B Hotels, der skal stå for driften af hotellet i den tidligere Lilly-bygning på Borgvold 12.

Det nye hotel kommer til at ligge lige over for den nye hotelfløj med 87 værelser, som Torvehallerne netop har meldt ud, at de bygger ud mod Dæmningen.

Annonce

Et nyt og tredje vejlensisk hotel-projekt er under opførelse på Havneøen, hvor Zleep Hotels om et lille års tid tilbyder 124 værelser.

Alligevel er det efter et længere og corona-præget tilløb nu lykkedes Borgvold 12's ejer, Danica Ejendomme, at lande en lejekontrakt med den internationale aktør, som driver omkring 450 hoteller rundt i Europa, men endnu ikke er aktiv i Danmark.

Har set på flere muligheder

- Alle ved, at Lilly-bygningen har stået tom i rigtig lang tid, og vi har set på, hvad der er den ideelle partner for os. Er det kontorleje, boliger eller et hotel? Med husets placering centralt i byen og med stationen helt tæt på er det ideelt med et hotel. Derfor er vi også glade for, at vi har landet en aftale med en hotellejer, der har planer om at ekspandere i Danmark, siger Thomas Engstrøm.

Han er chief portfolio manager hos Danica Ejendomme og er teknisk ansvarlig for alle selskabets ejendomme i Danmark.

Annonce

Indrettes til 71 hotelværelser

Det nye B&B Hotel indrettes i de fire øverste etager af den fem etager høje bygning på Borgvold 12. De tidligere kontorlokaler, der blandt andet har huset Frivilligcenter Vejle, har stået tomme i en række år, og skal nu bygges om til i alt 71 hotelværelser.

Butikslejemålene i bygningens stueetage, elektronikbutikken Blue City og Lucky's Sports-Bar, bliver ikke omfattet af hotel-planerne, men fortsætter som i dag.

Vi har fået byggetilladelsen, men vi udarbejder ikke et projektgrundlag, før kontrakten med lejeren er underskrevet. Den er på plads nu.

Thomas Engstrøm, chief portfolio manager, Danica Ejendomme

Hvor stort et millionbeløb Danica Ejendomme investerer i ombygningen, som forventes at gå i gang i løbet af efteråret, ønsker Thomas Engstrøm ikke at sætte tal på. Det samme gælder for længden af den lejekontrakt, som parterne har indgået.

Annonce

Har tegnet en lang lejekontrakt

- Men vi har fået en langsigtet aftale med B&B Hotels, som bliver en god og stabil lejer. Der er faktisk tale om en rigtig lang aftale, som sikrer et fast afkast over en række år til vores pensionsopsparere, fortæller Thomas Engstrøm.

Afkast har der ikke været meget af i ejendommen, som bortset fra stueetagen har stået ubenyttet hen siden 2017. Her betalte Danica Ejendomme 37,4 millioner kroner for de i alt 4300 kvadratmeter, ejendommen rummer.

Lilly-bygningen bliver hotel

  • Borgvold 12 centralt i Vejle skal til næste år huse et hotel. 
  • Selvom det ikke umiddelbart ser sådan ud med bygningens nuværende blå og hvide stålplader, er der tale om en historisk bygning midt i Vejle.
  • Den blev opført i 1940 af Danske Brugsforeningers Fælleslager, og 23 år senere købte navnkundige Lilly Brændgaard Hansen ejendommen.
  • I dag er ejendommen fortsat kendt som "Lilly-bygningen", for der var her, Lilly Brændgaard Hansen i mange år drev sin systue med de siden landskendte Lilly-brudekjoler.

Det er planen, at det nye hotel åbner for gæster i første kvartal 2023, så ombygnings-projektet varer omkring halvandet år.

Annonce

Blå og hvide plader forsvinder

- Vi har fået byggetilladelsen, men vi udarbejder ikke et projektgrundlag, før kontrakten med lejeren er underskrevet. Den er på plads nu, hvor vi er gået i gang med selve projekteringen, og indenfor kort tid går vi i gang med den indvendige nedrivning, fortæller Thomas Engstrøm.

Vejlenserne kan glæde sig over, at de blå og hvide stålplader fjernes, så den mere end 80 år gamle bygning får et helt nyt udtryk, der er i bedre harmoni med omgivelserne.

- Da bygningen får anden anvendelse, skal byggeriet leve op til det nye bygningsreglement. Derfor skal hele facaden efterisoleres, vi skifter samtlige vinduer, og så beklæder vi facaden med aluminiumsplader i kobberbrune nuancer, så den matcher bygningerne i området, siger Thomas Engstrøm.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce