Annonce
Hedensted

Ekstra penge til valg-frivillige: Kommunen udbetalte dobbeltdiæter ved en fejl

Det var en bedre forretning at være valgtilforordnet til Europaparlamentsvalget end til Folketingsvalget i Hedensted Kommune. Arkivfoto Michael Svenningsen
De valgtilforordnede til EP-valget i Hedensted Kommune fik dobbelt så meget i løn som de valgtilforordnede til folketingsvalget halvanden uge senere.

Hedensted: Afviklingen af Europaparlamentsvalget i Hedensted Kommune har været lidt over 100.000 kroner dyrere end det kunne have været.

Ved en fejl er Hedensted Kommune nemlig kommet til at love 125 valgtilforordnede til Europaparlamentsvalget 1700 kroner i diæter for deres arbejde på valgstederne, selvom de egentlig kun skulle have haft 850 kroner.

- Det er et kæmpe maskineri, der sættes igang, når der er valg, og blandt de 1000 ting, vi skal have styr på, missede vi en detalje i en enkelt mail. Her kom vi til at skrive, at de valgtilforordnede til Europaparlaments-valget ville få udbetalt 1700 kroner, forklarer leder af HR, Politik og udvikling i Hedensted Kommune Thomas Frank.

Valgbestyrelsen, der fra valg til valg fastsætter, hvilken diæt, de valgtilforordnede skal have, havde ellers besluttet, at de valgtilforordnede kun skulle have udbetalt 850 kroner.

- Men når vi nu var kommet til at stille 1700 kroner i udsigt til Europaparlamentsvalget, syntes vi ikke, de ville være ordentligt at trække det tilbage. Derfor valgte vi, efter aftale med valgbestyrelsen, at holde fast i det. Selvom det altså ikke var meningen, fortæller Thomas Frank.

Annonce

Flere henvendelser

Fejlen var nok gået ubemærket hen, hvis ikke der havde været Folketingsvalg halvanden uge senere.

Her nåede Hedensted Kommune at få rettet brevene, der blev sendt ud til de valgtilforordnede. De fik derfor "kun" de aftalte 850 kroner for deres arbejde. Men da en del af de valgtilforordnede var de samme til de to valg, har flere siden undret sig over den forskellige aflønning for det samme arbejde. Det har i følge Thomas Frank affødt flere henvendelser til kommunen.

- Der er en del, der har skrevet, og de har selvfølgelig alle sammen fået den samme forklaring. Den ekstra udgift er naturligvis rigtig ærgerlig, og det ville vi naturligvis gerne have været foruden, understreger Thomas Frank.

Den forkerte udbetaling gælder kun de almindelige valgtilforordnede. Formændene på hvert valgsted, samt de valgtilforordnede, der har haft halvdags-vagter, har fået udbetalt det korrekte beløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nye ordrer sil Siemens Gamesa

112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce