x
Annonce
Billund

Ekstratilkøbte elevatorer giver nye huslejestigninger for plejehjemsbeboere

Peter Noes Poulsen, formand for pårørenderådet, mener ikke, at beboerne skal betale for nye elevatorer. Arkivfoto: John Randeris

Da nye ramper har vist sig at være for stejle, bliver plejehjemmet Frihavnen også nødt til at få nye elevatorer, så kørestolsbrugere kan komme rundt på plejehjemmet. Regningen ender dog hos beboerne selv til stor utilfredshed ved pårørenderådet.

Vorbasse: Det er moderne elevatorer til en pris af 350.000 kroner, som skal løse adgangsproblemerne på plejehjemmet Frihavnen i Vorbasse.

Det har et enigt byråd godkendt.

Sagen er opstået på baggrund af en igangværende renovering af plejehjemmet, hvor der blandt andet er anlagt nye ramper. Selvom ramperne lever op til lovgivningen, har de vist sig for stejle til, at plejehjemmet kørestolsbrugere har kunnet dem selv. Løsningen bliver derfor moderne elevatorer, som ramperne ellers skulle have erstattet.

Peter Noes Poulsen, formand for pårørenderådet, mener, at ideen med elevatorer er god, men han forstår ikke, at kommunen har tænkt sig at smide en del af regningen for de nye elevatorer over til beboerne i form af huslejestigninger på 50 og 75 kroner månedligt, når det nu er en byggefejl, som gør, at elevatorerne er en nødvendighed.

- Det er den eneste umiddelbare løsning lige nu. Men jeg synes ikke, at huslejestigningen er fair. Det skyldes fejl på fejl på fejl, og det er jo kommunen, som skal stå til ansvar for det. Havde der været henlagt midler til renovering, som lovgivningen siger, havde man ikke behøvet huslejestigningen, siger Peter Noes Poulsen.

Annonce

Sagen kort

Der er afsat to millioner kroner til byggeriet på Frihavnen i Vorbasse. Da der er tale om boligforbedringer, skal beboerne betale 1 million kroner af byggeriet. Det ender med en huslejestigning for beboerne på mellem 11 og 24 procent, da der også er gammel gæld og andre fejl med i beregningerne. Dette er dog indsendt til Boligministeriet efter en klage fra brugerpårørenderådet. Man afventer stadig svar herfra.

Politiker: Træls sag

De to byrådsmedlemmer fra Vorbasse, Jørn Poulsen (V) og Arne Spangfort Christensen (S), markerede begge deres ærgrelse over sagen. Det skyldes, at Frihavnen også er centrum i en anden sag om huslejestigninger på op mod 24 procent til beboerne på baggrund af flere forhold - blandt andet den føromtalte renovering og en gammel gæld.

- Det er en træls sag i Vorbasse. Det ulyksalige er, at bevillingen betyder, at beboerne bliver ramt af en yderligere huslejestigning, noterede Jørn Poulsen sig.

Det er endnu ikke afgjort, om elevatorerne bliver helt nye, eller om man kan nøjes med at renovere de gamle. I den forbindelse rådede Arne Spangfort Christensen sine kolleger i Voksenudvalget til at tage pårørenderådet med i dialog, da rådet tidligere har følt sig overhørt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce