Annonce
Egtved

Elcykel-forsøg blev en succes: Flertallet overveje at købe deres egen

Dorit Rasmusson fra Jelling var en af dem, der lånte en elcykel i 2017 og cyklede på den til sit arbejde i Bredsten. Hun blev vild med transportmidlet og overvejer at investere i sin egen cykel til foråret. Arkivfoto

Kommunen har gode erfaringer med at lokke borgerne ud af bilerne ved at låne dem en elcykel.

Egtved: Vejle Kommune har tidligere eksperimenteret med at udlåne elcykler til borgerne. Fra juni til november 2017 tilbød kommunen sammen med Grønt Forum, Cyklistforbundet og en række lokale cykelforhandlere at udlåne elcykler til borgere fra hele kommunen i en måned i håb om, at de ville bruge cyklen fremfor bilen.

Det blev en stor succes, fortæller projektleder ved Vejle Kommune Britta Edelberg.

- Der var en kæmpe interesse for projektet. Vi lånte cyklerne ud til cirka 50 personer, hvilket var det, vi maksimalt kunne nå, men der var 160, der ansøgte om at låne en cykel, siger hun.

Annonce

Hver fjerde vil købe cykel

Efterfølgende har projektgruppen foretaget en rundspørge blandt testpersonerne for at blive klogere på, hvad de så mener om elcyklen. Heraf fremgår det, at den mest udbredte testperson er en kvinde mellem 46 og 55 år, som er i beskæftigelse, ikke har nogle hjemmeboende børn og normalt kører alene i sin bil.

Omkring halvdelen af testpersonerne havde mellem otte og 15 kilometer på arbejde, og de fleste valgte at låne en cykel i sommermånederne. 29 procent brugte cyklen hver dag, mens 39 procent svarede, at de brugte den tre-fem dage om ugen. 84 procent svarede, at de brugte bilen mindre i låneperioden.

Da de blev spurgt om de ville købe deres egen elcykel efter prøveperioden, svarede en fjerdedel, at det vil de helt sikkert, mens 68 procent svarede "måske".

Britta Edelberg oplyser, at det populære projekt vender tilbage til kommunen i en ny version til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce