Annonce
Ikast-Brande

Elever på Midtjysk Efterskole stod sammen trods coronaen

Årets elevhold har demonstreret et usædvanlig stærkt fællesskab, som har hjulpet dem gennem Corona-pausen på tre måneder. Her er de sluppet løs på årets sidste friluftstur. Foto: Midtjysk Efterskole
På trods af corona-nedlukning og dermed tre måneders ufrivillig hjemsendelse har alle elever på Midtjysk Efterskole gennemført skoleåret.
Annonce

Ejstrupholm: Lørdag 27. juni tjekker 144 elever ud fra Midtjysk Efterskole. De har været igennem et på flere måder usædvanligt efterskoleophold. Fra marts til maj har eleverne måttet lade sig nøje med at være på efterskole på afstand på grund af corona-nedlukningen, og det har udfordret fællesskabsfølelsen.

- Dette års elever har fra starten grebet fat i det, vi forsøgte at lære dem om give hinanden en hjælpende hånd. De har i den grad taget vores mantra om at hjælpe hinanden med at få løst deres udfordringer til sig, siger viceforstander Helle Nørregaard.

Hun kan se tilbage på et hold elever, som har været usædvanligt gode til at holde sammen.

- Der har selvfølgelig været de sædvanlige gruppedannelser, men eleverne har sat fællesskabet øverst, og oplevet, at fællesskabet er stærkere, end alt andet, siger hun.

Annonce

Alle vendte tilbage

Fællesskabet giver hun også som begrundelse for, at samtlige elever valgte at vende tilbage til skolen, da det blev muligt i maj.

- De ville ikke give op. Eleverne har oplevet, at fællesskabet kan bære mange tårer og megen tvivl, og at der er noget, der er stærkere end den enkeltes problemer. Med den grundholdning, har de har følt sig ansvarlige for fællesskabet, og har været optaget af at bevise, at de kunne gennemføre på trods af tvivlen og modgangen, siger Helle Nørregaard.

Hun mener, at eleverne har skabt deres egen fortælling om, at de bare ville i mål sammen.

Til det billede hører at skolen gjorde meget for at holde sammen på flokken under hjemsendelsen. Der var mange fællessamlinger og aktiviteter på nettet.


Eleverne har oplevet, at fællesskabet kan bære mange tårer og megen tvivl,

Helle Nørregaard, viceforstander


At alle forældre samtidig bakkede op om deres unge, var også et vigtig element, mener skolen.

Selv om forældrene således har spillet en vigtig rolle, får de ikke lov til at være med til den store afsked, som de plejer. De må pænt følge med fra deres biler uden for, så der bliver tale om en usædvanlig afslutning på et usædvanligt år. Inde i hallen vil eleverne dog som altid tage en tårevædet afsked. Sidste skoledag hedder nemlig også Store Tudedag, og der skal nok blive grædt igennem. Corona eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce