Annonce
Vejle

Elever strejker for klimaet: Vi vil have en grøn og lækker fremtid

Omkring 200 elever var mødt op til klimastrejke på Rådhustorvet. Med bannere og slagsange satte de forkus på klimaet. Foto: Thomas Trondal
Elever demonstrerede for klimaet. De synes klimaet bør være en større politisk proritering. Alle stiller spørgsmålet, er vores fremtid ikke nok værd, til at gøre noget mere?

Vejle: Med slagsange og bannere så langt man kunne se, strejkede Vejles børn og unge for anden gang i år. Strejken kommer som et led i et verdensomspændende fænomen, ført an af den svenske teenager Greta Thunberg, hvor børn og unge i 112 lande dropper skolen, og i stedet taler klimaets sag. Formålet er, at få politikerne til at tage klimaet mere seriøst.

Hvor der til første klimastrejke i februar var mødt omkring 100 elever op til klimastrejken, havde flere eleverne denne gang fundet vej til Rådhustorvet. Omkring 200 var mødt op, og gjorde klar til dagens march gennem byens gader.

En af initiativtagerne bag, Naja Holst Nymand 18 år, er glad for den store opbakning.

- Borgerforslaget om en klimalov, hvor omkring 67.000 personer har skrevet under, får ikke den store opbakning politisk. Derfor bliver vi nødt til at vise politikerne, at vi er utilfredse, fortæller hun.

Annonce

Borgerforslaget om en klimalov, hvor omkring 67.000 personer har skrevet under, får ikke den store opbakning politisk. Derfor bliver vi nødt til at vise politikerne, at vi er utilfredse.

Naja Holst Nymand, studerende og initiativtager bag klimastrejken i Vejle

Rent vand?

Til klimastrejken er elever fra skoler og ungdomsuddannelser i hele Vejle trukket i regntøjet, fundet deres indre aktivist frem og mødt op. Blandt deltagerne var fire unge piger fra Vejle Friskole. De synes, at klimaet er for vigtigt til ikke at gøre noget.

- Vi synes, der skal være mere fokus på, hvad man foretager sig og hvordan det påvirker klimaet, siger Johanne Kristensen 13 år. Olivia Pagh 13 år, stemmer i;

- Det er en vigtig ting, der er ved at være gået op for mange nu. Hvis vi ikke gør noget, så ved vi ikke hvordan det kommer til at se ud.

Luna Schurmann 13 år, og Ida Guldbrand fortæller, at de begge gør noget for at hjælpe klimaet på vej. De har skåret ned på deres kødforbrug, bruger færre plastikposer og påvirker deres forældre til at tage mere klimabevidste valg.

- Vi kan gå ud og tage et glaa rent vand i hanen. Det er jeg bekymret for, om vi kan blive ved med, siger Luna Schurmann.

Om en måned mødes eleverne igen, hvor formålet vil være det samme. Der er ingen deadline for, hvornår eleverne stopper med at strejke.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce