Annonce
Egtved

Elevråd spiste smørrebrød med borgmesteren

Over et stykke smørrebrød og en sodavand drøftede borgmester Jens Ejner Christensen blandt andet kommuneplansmødet i Egtved, busforbindelser, FN's Verdensmål og klima-bekymringer med de syv skoleelever fra Egtved Skole. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Elevrådet fra Egtved Skole deltog i starten af november i et kommuneplansmøde på Roberthus og gjorde her så stort indtryk, at borgmester Jens Ejner Christensen (V) havde inviteret dem til frokost tirsdag.

Egtved: Det er sjældent, at en flok folkeskoleelever sidder i borgmesterens mødelokale og spiser smørrebrød med borgmesteren selv.

Men det var ikke desto mindre det, der skete tirsdag middag, da syv elever fra elevrådet på Egtved Skole spiste frokost med borgmester i Vejle Kommune Jens Ejner Christensen (V).

Det var ham selv, der havde inviteret eleverne til at komme forbi. Det gjorde han allerede på et debatmøde om den nye kommuneplan for Vejle Kommune, der fandt sted 6. november. Her gjorde de unges input så stort indtryk på ham, at han ønskede at høre mere, og han inviterede dem derfor til frokostmøde.

Hvorfor gad i komme til sådan et møde? Bare alene ordet ”kommuneplan” kan få mange til at synes, det lyder kedeligt.

Jens Ejner Christensen, borgmester

Vil overveje at invitere skoleelever direkte

- Hvorfor gad I komme til sådan et møde? Bare alene ordet "kommuneplan" kan få mange til at synes, det lyder kedeligt, ville Jens Ejner Christensen gerne vide.

Formand for elevrådet Magnus Styrbæk forklarede, at det var formanden for Egtved Udviklingsråd, Inger Pabst, der havde spurgt skoleleder på Egtved Skole, Villy Raahauge, om der måske var nogle elever, der kunne være interesseret i at komme.

- Han spurgte, om vi i elevrådet havde lyst til at tage til mødet, så man også fik de unges synspunkt med ved mødet, forklarede Magnus Styrbæk.

Elevrådet valgte at spørge andre på skolen, og faktisk var lysten til at deltage relativt stor. Men da eleverne først blev spurgt to dage inden mødet, havde mange allerede planer og derfor ikke mulighed for at deltage, supplerede en af de andre elevrådsrepræsentanter.

- Det var faktisk en god oplysning. Det kan være, at vi en anden gang skal sende en invitation til at deltage direkte til skolerne og eleverne i stedet for at det skal være udviklingsrådet, der spørger skolelederen, der så spørger jer, funderede borgmesteren.

Han var også meget interesseret i at høre, hvad de unge tænkte om formen på mødet. Ved mødet i Egtved debatterede de unge ved et ungebord. Men hvad ville de have tænkt om at blive fordelt rundt ved andre borde blandet med voksne, var han nysgerrig efter at høre deres tanker om.

- Det fungerede rigtig godt med et ungebord, føler jeg. Hvis vi havde siddet blandt de voksne, havde jeg nok ikke sagt så meget, som jeg gjorde, funderede Valdemar Eriksen.

Magnus Styrbæk var enig.

- Jeg tror, det ville skræmme de unge lidt fra at sige så meget. For de vil nok tænke, at de jo ikke ved så meget, som de voksne, sagde han.

Annonce

Klima-tanker vakte interesse

Men det var ikke kun kommuneplanmødet, Jens Ejner Christensen gerne ville høre de unges tanker om. Også deres syn på eksempelvis busforbindelser til og fra Egtved og den nye svømmehal, var han interesseret i.

Selv bragte de unge også behovet for at gøre noget for at bremse klimaforandringerne i spil.

- Det, vi gør lige nu, er ikke godt nok. Vi er nødt til at blive bedre, og vi er nødt til at starte et sted. Derfor er vi nødt til at starte i de små klasser eller i daginstitutionerne med at lære børn, hvad de selv kan gøre for at passe på vores klima, mente Valdemar Eriksen.

Magnus Styrbæk forklarede, at han havde læst om et projekt i Queensland i Australien, hvor man i en periode i de små klasser og institutioner netop havde fokuseret på, hvad man selv kan gøre som eksempelvis at tage kortere bade og affaldssortere mere.

- Over 50 procent af dem, der var med i projektet, fortsatte med at gøre de ting efter projektet var slut. Børnene talte nemlig med de voksne om det, de havde lært, og det smittede af på de voksne, fortalte han.

De unges tanker og store interesse i netop klimaspørgsmålet vakte også stor interesse hos Jens Ejner Christensen.

- Vi er i Vejle Kommune ved at nedsætte et klimaudvalg. Men måske man herunder også skulle nedsætte et ungeudvalg, så vi også får nogle af de unges tanker med i spil, sagde han.

Efter en time takkede borgmesteren af og takkede for elevernes mange input, som han vil tage med sig videre.

Der blev tid til et hurtigt fællesbillede, inden Jens Ejner Christensen måtte videre til næste møde. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Annonce
VEJLE For abonnenter

Nyt system skal forhindre, at lastbilerne kiler sig fast under Højbanen: Nu frygter Ingelise og Robin, at deres vej bliver ekstra hårdt ramt

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

1400 hemmelige adresser kan være i omløb: Vejle Kommune mistede USB-stik med 92.425 borgeres oplysninger på valgdagen

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Give

Den gamle præstegård udstykkes: Nu er der to grunde til salg i "indviet" jord

Vejle

Tårnhøj smitte i Vejle Kommune kort før pressemøder: Ét sogn nærmer sig bekymringsgrænse

Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron: Slut med isolation for nære kontakter til nære kontakter 

VEJLE For abonnenter

Delux Pizza & Kebab i Å-Centret er lukket: Nu kommer der et nyt spisested, og det er for de lækkersultne

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Se med lige nu: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

GAMLE DAGE

Da aviskrigen rasede i Vejle: Den ene Venstre-avis endte med at tage livet af den anden Venstre-avis

forside For abonnenter

Det går op og det går ned - få overblikket: Her er ugens regnskaber fra Vejle Kommune

Vejle

Trods kritiske røster på Facebook: DGI Huset holder fast i sangaften for 1100 gæster torsdag

Annonce