Annonce
Navne

Eli har været sundhedsplejerske for mange små børn

Eli Clausen boede de sidste år i en andelsbolig i Bredsten, og her nød hun at være tæt på alting. Hun var særlig glad for haven og var i mange år formand for havekredsen. Arkivfoto

Mindeord: Ruth Sørensen skriver disse mindeord som sin nabo Eli Clausen, Steen Blicher Vej  i Bredsten. Eli Clausen døde 28. april i sit hjem, hun blev 85 år.

Eli har vidst i nogle måneder at hun ikke ville overleve, men hun har taget situationen med en ufattelig flot værdighed, vidste man ikke at hun var syg, ville man aldrig havet opdaget det.

Eli Clausen var født på Lolland i Øster Ulslev i nærheden af Nysted. Hendes forældre havde et mindre landbrug og hun havde langt til skole.

Annonce

Senere uddannede hun sig til sygeplejerske og også til sundhedsplejerske.

Hun har praktiseret i Vejles vestegn og er kendt af mange. Eli Clausen var meget vellidt overalt hvor hun kom, hun kom altid med godt humør og hun har i det hele taget gjort sig gældende på mange områder.

Hun blev gift med Hans, og de bosatte sig på en lille landejendom i Kærbøllinghuse.

I løbet af forholdsvis kort tid blev familien forøget med to piger, Bente i 1960 og Hanne i 1961.

Familien har altid været det vigtigste for Eli, og hun og Hans fik lidt efter lidt det nedslidte sted moderniseret overalt.

I Kærbøllinghuse var Hans og Eli det sted man mødtes til fester og sammenkomster, og parret var derved med til at styrke sammenholdet i det lille lokalsamfund.

Grunden til at Eli slog sig ned netop her, var at Hans stammede herfra, men den allerstørste grund var at hendes eneste søster, Gurli Andersen var flyttet hertil og Eli savnede hende.  Eli Clausen ville også gerne hjælpe med at passe Gurlis to små børn, de to søstre har gennem alle årene været uadskillelige.

Også på andre områder i det sociale liv og foreningsarbejde har Eli Clausen stået i spidsen. Hun var således i mange år formand for havekredsen, da blomster og have var den helt store fritidsinteresse, og hun havde evnerne til at skabe noget specielt.

Også på gymnastikkens område var hun dygtig i forhold til sin alder, hun nød at deltage og møde andre af sognets beboere.

Eli Clausen boede de sidste år i en andelsbolig, Eli glædede sig over sin nye bolig, tætheden til mennesker og forretninger. Det var også en stor glæde for hende, at hun ved hjælp af sin familie klarede at forblive i sin bolig helt til den sidste dag.

Eli Clausen efterlader sig to døtre, to svigersønner, fire børnebørn og fem oldebørn.

Eli vil blive både husket og savnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce