Annonce
Navne

Eli har været sundhedsplejerske for mange små børn

Eli Clausen boede de sidste år i en andelsbolig i Bredsten, og her nød hun at være tæt på alting. Hun var særlig glad for haven og var i mange år formand for havekredsen. Arkivfoto

Mindeord: Ruth Sørensen skriver disse mindeord som sin nabo Eli Clausen, Steen Blicher Vej  i Bredsten. Eli Clausen døde 28. april i sit hjem, hun blev 85 år.

Eli har vidst i nogle måneder at hun ikke ville overleve, men hun har taget situationen med en ufattelig flot værdighed, vidste man ikke at hun var syg, ville man aldrig havet opdaget det.

Eli Clausen var født på Lolland i Øster Ulslev i nærheden af Nysted. Hendes forældre havde et mindre landbrug og hun havde langt til skole.

Annonce

Senere uddannede hun sig til sygeplejerske og også til sundhedsplejerske.

Hun har praktiseret i Vejles vestegn og er kendt af mange. Eli Clausen var meget vellidt overalt hvor hun kom, hun kom altid med godt humør og hun har i det hele taget gjort sig gældende på mange områder.

Hun blev gift med Hans, og de bosatte sig på en lille landejendom i Kærbøllinghuse.

I løbet af forholdsvis kort tid blev familien forøget med to piger, Bente i 1960 og Hanne i 1961.

Familien har altid været det vigtigste for Eli, og hun og Hans fik lidt efter lidt det nedslidte sted moderniseret overalt.

I Kærbøllinghuse var Hans og Eli det sted man mødtes til fester og sammenkomster, og parret var derved med til at styrke sammenholdet i det lille lokalsamfund.

Grunden til at Eli slog sig ned netop her, var at Hans stammede herfra, men den allerstørste grund var at hendes eneste søster, Gurli Andersen var flyttet hertil og Eli savnede hende.  Eli Clausen ville også gerne hjælpe med at passe Gurlis to små børn, de to søstre har gennem alle årene været uadskillelige.

Også på andre områder i det sociale liv og foreningsarbejde har Eli Clausen stået i spidsen. Hun var således i mange år formand for havekredsen, da blomster og have var den helt store fritidsinteresse, og hun havde evnerne til at skabe noget specielt.

Også på gymnastikkens område var hun dygtig i forhold til sin alder, hun nød at deltage og møde andre af sognets beboere.

Eli Clausen boede de sidste år i en andelsbolig, Eli glædede sig over sin nye bolig, tætheden til mennesker og forretninger. Det var også en stor glæde for hende, at hun ved hjælp af sin familie klarede at forblive i sin bolig helt til den sidste dag.

Eli Clausen efterlader sig to døtre, to svigersønner, fire børnebørn og fem oldebørn.

Eli vil blive både husket og savnet.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Hedensted

Live valgdebat 19.55: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Navne

Lena har været 40 år ved kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce