Annonce
Fredericia

Elin klar til at sætte kryds: Dagbladet kryds-tjekker kommunalvalget i ny podcast - lyt med nu

Vil uroen på Fredericias politiske scene betyde, at vælgere vælger stemmeboksen fra? Nogle spår, at mistillid får netop den konsekvens. Omvendt viser erfaring fra seneste valg, at ballade kan få endnu flere til at markere.

Fredericia: Elin Graversen på 62 år har stemt ved alle valg, og 16. november bliver ingen undtagelse. Krydset kommer til at så samme sted, som det har gjort hver gang.

- Jeg stemte på Socialdemokratiet for fire år siden, og det gør jeg igen. Jeg stemmer altid, og det laver jeg ikke om på, selv om der har været uro i byrådet. Jeg har tillid til, at byrådet gør det rigtige. Mit verdensbillede passer ind i Socialdemokratiets, hvor mennesket er i centrum, siger Elin Graversen, mens hun gør klar til at hjælpe motionister i det store fitness-område i Fredericia Idrætscenter.

Som personlig træner tilknyttet Idræt i Dagtimerne står hun dermed midt i et af de synlige tegn på, hvad de seneste år har budt på af store investeringer og tiltag.  47 millioner kroner til at opgradere Fredericia Idrætscenter til et lysere, større - og for brugere og ansatte - et gladere kompleks.

Annonce

Elin Graversen er klar over, at der har været politiske udfordringer for hendes parti det seneste år. Men det forhindrer ikke, at hun holder fast ved liste A:

- Jeg er klar over, at Jacob (Bjerregaard, red.) var fremme i skoene i den sidste del af sin periode, hvor han blev meget bestemmende. Men han fik gjort meget godt. Steen (Wrist (også A), red.) har overtaget, og jeg synes, han har gjort det godt indtil nu.

Måske flere krydser i år

Og selvfølgelig skal hun stemme.

Det kommer balladen om borgmester og byråd ikke til at lave om på. Valgdeltagelsen i Fredericia har været svingende de seneste år fra 65 pct. for 16 år siden til knap 70 pct. ved valget i 2017.

Jeg stemmer altid, og det laver jeg ikke om på, selv om der har været uro i byrådet.

Elin Graversen

Om balladen hiver op eller trækker ned, vil først kunne måles 16. november, men historisk set har ballade udløst en højere stemmeprocent, så det kan måske også ske i år.

Elins kryds skal tælles sammen med de godt 32.000 andre kryds i Fredericia Kommune. Fredericia Dagblad fik i januar gennemført en meningsmåling, som viste, at Socialdemokratiet ville kunne tage endnu en periode, hvis valget blev udskrevet på dét tidspunkt.

Men nu spidser valgkampen til.

Vælgermøder og gadeaktiviteter er så småt i gang. Senest har politikerne Fredericia byråd vedtaget budgettet for 2022. Forliget blev for første gang i otte år ikke vedtaget i enighed. Venstre valgte at i 11. time at stå uden for og dermed strække en streg i sandet efter næsten otte års enighed om alt i byrådssalen.

Fredericia Dagblads nye podcast Kryds-tjek sætter i denne uge fokus på rigets tilstand - find den på frdb.dk/kryds-tjek.dk.


Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020:  Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Sport

FC Fredericia tester færøsk landsholdsspiller: Han får chancen mod superliga-hold

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Annonce