Annonce
Sport

Elkjær: Mål og smil er vejen til succes i Italien

Fabio Brivio/Ritzau Scanpix
Preben Elkjær regner med, at Christian Eriksen hurtigt vænner sig til, at der er mindre plads i Serie A.
Annonce

Hvis landsholdsspilleren Christian Eriksen skal opnå succes i italiensk fodbold med skiftet til Milano-klubben Inter, er det vigtigt, at han dedikerer sig fuldt ud til den nye kultur, der venter ham.

Det vil gøre overgangen smidigere, siger Preben Elkjær, der fra 1984-1988 repræsenterede Verona og blev så stor en helt, at han i dag er udpeget som æresborger i den italienske by.

- Der er størst chance for at få succes i Italien, hvis man lever sig ind i italienernes mentalitet. De har en speciel tankegang omkring fodbold, og den skal man sætte sig ind i.

- Man skal også være åben. Italienerne kan godt lide, at man taler deres sprog, åbner op, smiler og siger gode ting.

- Men nummer et på listen er, at man skal spille godt. Og det allervigtigste er, at man scorer nogle mål. Det kan de godt lide, siger Preben Elkjær.

Han forventer, Christian Eriksen nok skal bide sig fast i Inter, men han påpeger også, at det formentlig kræver lidt tilvænning, fordi der er et større defensivt fokus i Italien end i England.

- Jeg tror, at Christian Eriksen kunne spille i alle klubber, så på den måde er Inter ikke noget specielt. Men han skal tilpasse sig, for italiensk fodbold er helt anderledes end engelsk fodbold.

- Der er mere plads på midtbanen i Italien, men der er mindre plads, når man kommer derop, hvor kampene skal afgøres. Det skal han vænne sig til, men det skal han nok klare. Han skifter jo til et hold, der er et af de bedste i Italien, siger Preben Elkjær.

I international sammenhæng har de italienske hold i de senere år haft det svært i de store klubturneringer, hvis man sammenligner med de engelske hold.

Derfor er et skifte fra sidste års Champions League-finalister fra Tottenham til Inter et lille skridt ned ad stigen, mener Elkjær, der selv følger de store klubber som ekspert på TV3 Sports dækning af Champions League.

- Tottenham har jo et bedre hold end Inter, men på cv'et er Inter meget større med mange flere meritter end Tottenham. Men kigger man på Serie A over for Premier League, så er det et skridt ned.

- Skulle han have taget et skridt op, skulle det være til en større engelsk klub eller en af de store spanske klubber, siger Elkjær.

Christian Eriksens kontrakt i Inter løber til sommeren 2024.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce