Annonce
Navne

Elsebeth flyttede hertil på grund af Bjarne - nu er hun blevet formand og kan fejre 75-års-fødselsdag

Elsebeth Salting kan i dag fejre sin 75-års-fødselsdag. Privatfoto
Elsebeth Salting rykkede teltpælene op, da hun fandt en ny mand at dele tilværelsen med. Hun er stadig aktiv i det vejlensiske kulturliv.

Fødselsdag: Elsebeth Salting, Vejle, fylder 75 år i dag, onsdag 12. januar.

Elsebeth kom til Vejle sommeren 2002 fra Sydsjælland for at flytte sammen med Bjarne Christensen og starte i et nye job som konsulent i Vejle Amts psykiatriforvaltning.

Både hun og Bjarne havde nogle år forinden mistet deres ægtefæller. og parret blev gift i 2003.

Annonce

Elsebeth Salting kom fra en mangeårig ansættelse i Storstrøms Amt, hvor hun blandt andet havde været leder af et af de daværende amtslige rådgivningscentre.

Senere arbejdede Elsebeth Salting  med alkoholforebyggelse, både med rådgivning og undervisning til arbejdspladser. Disse opgaver blev ved socialreformen i 2007 overført fra amterne til kommunerne, og i den forbindelse flyttede Elsebeth Salting til Vejle kommune, hvor hun indtil sommeren 2009 arbejdede med tilsynsopgaver i forhold til kommunens forskellige botilbud for fysisk og psykisk handicappede.

Ved flytningen til Vejle i 2002 fik Elsebeth meget hurtigt kontakt med både Visens Venner og med Vejle Amatørscene, da hun tidligere havde været involveret med dette i Næstved, og det samtidig var en rigtig god måde at skabe sig et nyt netværk med fælles interesser, i en for hende helt ny landsdel.

Allerede i 2003 blev Elsebeth Salting valgt til Visens Venners bestyrelse, og ved sin afslutning på arbejdslivet i 2009 blev det som formand, en opgave som hun fortsat varetager.

Hun fik i øvrigt tidligt også overtalt Bjarne til at påtage sig kasserertjansen i foreningen. 
Fødselaren har også genoptaget sin interesse for maleriet, hvor hun mødes sammen med nogle gode veninder en gang om ugen og svinger malerpenslen.

Det er dog i høj grad er Visens Venner, Elsebeth stadig har mest fokus på, ikke mindst i de seneste par år, hvor også dette sociale og kulturelle tilbud har været ramt af coronarestriktionerne.

Ud over fritidsinteresserne har ægteparret gennem årene rejst meget, ikke mindst for at opleve smuk natur, men også vilde dyr, blandt andet på flere safarier.

Elsebeth har ingen egne børn, men nyder at være bonusmor  og mormor for Bjarnes nu voksne børn og børnebørn.  Fødselsdagen fejres stille med de nærmeste, og festlighederne gemmes til en forhåbentlig coronafri sommerdag.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce