Annonce
Billund

Emilie og Signe er nået et godt stykke mod København

Emilie Sillas og Signe Holbøll har blandt andet taget gåturen tværs over Samsø og gennem byen Onsbjerg. Privatfoto.
Der går stadig nogle dage, inden Emilie Sillas og Signe Holbøll rammer København. En uge efter at være gået fra Billund begynder de dig at kunne skimte målet i horisonten.

Billund/Starup-Tofterup: Emilie Sillas og Signe Holbøll er så småt ved at få ømme fødder. Det var torsdag den 7. januar, at de bandt skoene i Billund og begav sig ud på en lang gåtur i retning af hovedstaden.

Turen gik fra Billund via Give, Uldum og Horsens til Hou, hvor de sejlede til Samsø. Seks dage efter afgangen fra Billund – onsdag i denne uge – var de ankommet til Sjælland.

- Deres plan med, ikke at gå på store hovedveje har ført dem mange øde steder hen, fortæller Karina Sillas Jensen, der er mor til Emilie Sillas.

Københavnervej - det må da være vejen til København. Ergo er Emilie Sillas og Signe Holbøll på rette vej. Privatfoto.

De to grankusiner på 19 og 21 år skulle oprindeligt have brugt januar på at rejse om på den anden side af Jorden, men det satte den aktuelle coronasituation en alt for effektiv stopper for. De besluttede derfor, at de i stedet ville bruge tiden på at være aktive – og derfor gå fra Legoland i Billund til Tivoli i København.

Annonce

Mødt mange mennesker

Årstiden gør det ikke aktuelt at overnatte i telt, og Emilie Sillas og Signe Holbøll har derfor hjemmefra planlagt turen, så de sørgede på forhånd for en solid planlægning med booking på diverse overnatningssteder på ruten.


De har fået vabler, gået i sne og blæst, så de behøvede ikke tage på den anden side af jorden for at få udfordringer.

Karina Sillas Jensen


De mange kilometer på gåben gennem landet, har givet dem en masse nye bekendtskaber.

- De har mødt mange søde og sjove mennesker, der har været bekymret for, om de skulle sove i det fri eller var ved at flytte hjemmefra, fortæller Karina Sillas Jensen og tilføjer, at de har modtaget en masse respons fra nogle gamle bekendte fra efterskoletiden. Alle har bakket op om det lettere vanvittige projekt.

Annonce

Gået i sne og blæst

Signe Holbøll skal til februar begynde på studiet til sygeplejerske, og derfor kunne turen ikke skubbes til et tidspunkt med mere gå-venlige temperaturer. Ønsket var da også en udfordring, og det har de i særdeleshed fået.

- De har fået vabler, gået i sne og blæst, så de behøvede ikke tage på den anden side af jorden for at få udfordringer. De næste par dage fortsætter turen mod København gennem Jyderup, Roskilde og Ishøj, siger Karina Sillas Jensen.

Efter planen skulle Emilie Sillas og Signe Holbøll gerne være fremme i København på mandag.

Vejret har ikke altid været med Signe Holbøll og Emilie Sillas. De har måttet gå mange timer i både sne og blæst, men på mandag skulle de gerne nå frem til København. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved For abonnenter

Midlertidig lukning af populær vandresti vækker både ærgrelse og forståelse: - Jeg har helt droppet at gå 'populære' ruter

Annonce