Annonce
Trekantområdet

En ægte kærlighedshistorie: Fra gin i garagen til destilleri og turistattraktion

Britt Wissing og Søren Wissing navngav deres gin Skjoldmø efter vikingetidens kvinder, der både tog med i kamp og passede gården derhjemme. Arkivfoto: Søren Gylling
Hvad der begyndte som et hobbyprojekt hjemme i køkkenet bliver nu til et destilleri, hvorfra der vil blive produceret en række produkter.
Annonce

Kustrup: Den lille landsby Kustrup på Nordvestfyn med omkring 150 indbyggere får en ny turistattraktion.

Hvad der begyndte som en kærlighedserklæring fra Søren Wissing i form af en hjemmebrygget flaske gin, som han forærede til sin kone Britt Wissing i fødselsdagsgave, har vist sig kun at være begyndelsen.

Resultatet af de otte måneders anstrengelser med ginnen var så vellykket, at parret gav andre mulighed for at stifte bekendtskab med de alkoholiske dråber med smag fra havtorn, mælkebøtterod, mandarinskaller og enebær.

Ginnen blev døbt Skjoldmø, sat i produktion og kom på hylderne hos Coops butikker på det meste af Fyn og i Sønderjylland, men gineventyret stopper ikke her.

Ægteparret har nemlig besluttet at gå hele vejen og etablere et destilleri på deres ejendom, hvorfra der skal produceres økologisk spiritus og skabes en turistattraktion, fortæller Britt Wissing.

- Turister vil selvfølgelig kunne komme og se destilleriet, og så laver vi et showroom med måske en lille café med mulighed for at prøvesmage og købe vores produkter, siger hun.

Annonce

Produkter i flertal

I dag er det Britt Wissing, der er primusmotor på at gøre planerne til virkelighed. Hendes mand har nemlig kastet sig over en række andre ting, mens han stadig hjælper til fra sidelinjen.

Stedet kommer til at hedde Vejlbylund Destilleri, og har for nylig fået en håndsrækning i form af 555.000 kroner i LAG-midler. Det rækker til 40 procent af investeringen, hvorefter Wissing-parret har fundet de resterende 60 procent.

Lige nu venter hun på en godkendelse til byggeriet, hvorefter det vil tage form.

- Vi skal gerne i gang med det i år, og det skulle gerne være oppe og køre til næste sommer, siger hun.

Da hun tidligere nævnte produkter i flertal, var det ikke en talefejl.

- Vi har allerede næste opskrift på en dry gin. Længere fremme i processen vil vi også lave en pink gin. Vi vil faktisk også gerne lave rom og whisky, afslører hun

Ved at prøve en række forskellige opskrifter af på sin kone Britt Wissing, fik Søren Wissing sporet sig ind på, hvilke smage hun godt kunne lidt. Slutresultatet blev til den gin, der i i dag sælges under navnet Skjoldmø. Arkivfoto: Søren Gylling

Der er dermed nok at tage fat i for Britt Wissing, der med tiden vil få brug for hjælp til at realisere planerne.


- Vi har allerede næste opskrift på en dry gin. Længere fremme i processen vil vi også lave en pink gin. Vi vil faktisk også gerne lave rom og whisky, siger hun

Britt Wissing


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce