Annonce
Navne

En af Vejles store, seriøse spasmagere er ikke mere iblandt os: John Ergemann Nielsen er død

John Ergemann Nielsen blev bisat i Sct. Johannes kirke lørdag den 11. september - kun få dage før han kunne være fyldt 79 år. Arkivfoto: Leif Baun

Jens Jørgen Larsen, Juelsminde, skriver mindeord om John Ergemann Nielsen, der døde 4. september som 78-årig. 

En af Vejles store, seriøse spasmagere er ikke mere iblandt os. John Ergemann Nielsen er død efter et kort, alvorligt sygdomsforløb, der ikke havde fremtidsperspektiver i udsigt.

John blev næsten 79 år og sov stille og smerteløst ind.

Annonce

Johns liv blev på mange måder også mit liv. Vi voksede op sammen på Nørremarken i Vejle. I fodbold-talentfabrikkens vugge, vil nogle kalde det. Her boede blandt andet Tommy Troelsen og mange andre senere koryfæer for Vejle Boldklub. Poul Meyer og Erik Skaaning, træner lille Kaj Hansen med flere.

I dette fodboldkvarter voksede John og jeg op, og vi skiftedes til at være bydrenge for min fars købmandsbutik i Østerbos fem blokke på det dengang nye Nørremarken.

Stort set al fritid gik med at spille fodbold og begge blev vi faste fodboldspillere i Vejle Boldklub. I VB var vi begge så heldige at blive udtaget til at træne med det danske fodboldlandshold under deres DBU sessioner på den Jydske Idrætshøjskole. Her blev vi gode venner med blandt andre ikonet Knud Lundberg.

For John og jeg ophørte fodboldspillet imidlertid, da vi begge fik interesse for musik. Således blev vi musikere i husorkestret i fritidscentret på Roarsvej i Vestbyen. John blev trommeslager og jeg selv spillede guitar.

Interessen for musik udviklede sig gennem årene. Således blev det til pladser i forskellige orkestre. John mest inden for populær musik og jeg selv inden for jazzmusik.

Efter sin handelsuddannelse hos Johannes Christensen i Vejle, var det, via Johns store musikinteresse, bestemt ikke tilfældigt, at han fik ansættelse inden for salg af high-end hi-fi-produkter. Det var de helt store mærker som Harman Kardon, JBL, Luxman, Sherwood og Epicure samt Bowers & Wilkins. Sekunda-produkter var således ikke godt nok for John,

Selv gik jeg, efter en uddannelse hos HC Radio, over til mange år i reklamebranchen. Her mødtes John og jeg igen om noget fælles. John som kunde og jeg som reklame-koncept-udvikler.

De seneste mange år skærpede John sine musiktalenter ved at blive en fremragende rytmeguitarist, og han vil uden tvivl blive savnet blandt medlemmerne af det seneste band ”Peanuts”, hvor han glædede sine medspillere med sine præcise og varierede guitar-akkorder.

Det var da også en ren fornøjelse, når John og jeg en sjælden gang, de senere år ”jammede” sammen på vores elektriske guitarer.

John Ergemann var også altid til skæg og ballade. Jeg husker, han en gang, sammen med en radioforhandler, havde aftalt at give en ny sælger fra Pioneer en varm debut. Da sælgeren kom ind i forretningen, kom John bragende ind, og gav radioforhandleren en skideballe, fordi han havde købt for få af Johns hi-fi-produkter. Forhandleren sagde herefter (som aftalt) undskyld og bestilte derefter en kæmpe, fiktiv ordre. Pioneer-sælgeren stod herefter forståeligt nok ganske målløs. Jo; John Ergemann var en virkelig spasmager, men seriøs i èn og samme person.

John og hans for tidligt afdøde hustru fik to børn, Henriette og Kaspar. Begge gav ham dejlige børnebørn.

De senere år fik John sammen med sin samlever gennem mange år, Ellen Højer. De boede i Sleldeparken, hvor de fik en række gode år. Her havde jeg fornøjelsen af, sammen med min hustru Anne at gæste deres smukke og velplejede hjem, hvor gibsafstøbninger af de fire Beatler altid prægede en reol. Johns musikinteresse fornægtede sig ikke.

John Ergemann Nielsen blev bisat i Sct. Johannes kirke lørdag den 11. september - kun få dage før han kunne være fyldt 79 år.

Æret være min ven John Ergemanns minde.

Annonce
Billund For abonnenter

56-årige Mona drøner rundt i byen på el-scooter: Nu samler hun ind til afghanske flygtninge i Jelling

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Mistænkelig lugt lukker kirke: 'Det er et utroligt ubehageligt rum at være i, og man kan smage et eller andet'

Navne For abonnenter

- Jeg har oplevet at blive slået ned bagfra, fordi jeg ser ud, som jeg gør: Mød Ravn i serien 'Mennesker'

Hedensted

Mysterium om cykelbjerg opklaret: Derfor lå stor bunke cykler i skovkanten ved rasteplads

VEJLE

Munkebjerg er ramt af flokvandring: Tvunget til at smække døren i for flere spisende gæster

VEJLE

Lyt: Det var ikke en drengedrøm, men det blev pludselig hans levevej - Daniel McBurnie tilegner Lysts Michelin-stjerne til én særlig person

Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Skal dyste i at tilberede østers

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle Boldklub For abonnenter

VB møder Viborg: Derfor er det kampen, VB skal vinde og slet ikke tåler at tabe

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Annonce