Annonce
Egtved

En dag med kampsport: - Jeg er vokset op med det her og kan ikke forestille mig et liv uden

Der tælles point, hver gang en deltager rammer sin modstander med det bløde sværd. Foto: Kate Pommer
I Jerlev træner de koreansk kampsort hele året, men i sommerferien i år er det de 9-17-årige, der kan prøve kræfter med sporten.

Jerlev: - Sahog holam e kryjung ryet, lyder det i en hal i en hal midt i Jerlev og får børnene til synkront at bukke.

Ordene kommer fra 18-årige Nung Kristensen og er et vigtigt element i den koreanske kampsport kaldet Tang Soo Do og Bon Kuk Kum, som børn og unge kan prøve kræfter med hver torsdag hen over sommeren i Dansk Moo Duk Kwan Tang Soo Do Forbunds lokaler i Jerlev. Hun er denne dags træner i kampsporten.

- Jeg er jo vokset op med det her, og kan ikke forestille mig mit liv uden, siger Nung Kristensen, der til daglig må jonglere mellem skole og lektier på Campus Vejle, 2 jobs og så meget tid som muligt i træningslokalerne med den koreanske kampsport.

Annonce

- Keunan, lyder det pludseligt fra Nung Kristensen, der er en af de tre dommere i træningskampen Bon Kuk Kum. Ordet får de to deltagere til at stoppe. Kampen er slut.

- Yes, lyder det fra banen. Pointene er talt op, og der er fundet en vinder af denne kamp. Hver deltager har hjelm på og et blødt sværd, og hver gang man rammer mostanderen med sværdet får man et point. Man får to point, hvis modstanderen taber sit sværd. Der er mange mulige point at tælle, og derfor kræver en kamp også, at der er tre dommere til stede.

Fra militær til hverdagssport

Tiden er kommet til en pause for de kampsportsudøvende, men ikke for Nung Kristensen, der må igang med at vaske gulvet efter corona-foreskrifterne, inden det er tid til Tang Soo Do.


Jeg er jo vokset op med det her, og kan ikke forestille mig mit liv uden.

Nung Kristensen


- Husk at holde afstand til hinanden, lyder det opfordrende fra træneren inden gulvvasken.

Pausen bruges til at få vand indenbords og beundre klubbens pokaler og billeder fra stævner. Foto: Kate Pommer

Hendes far er også formanden for foreningen siden 2004, Erik Kristensen, og de to deler den store interesse for sporten, som de begge bruger en hel del tid på.

Små ansigter titter forsigtigt ind i hallen for at se, om gulvet er tørt nok. Beskeden om, at der lige går to minutter bliver taget meget bogstaveligt og udløser en nedtælling hos de yngste deltagere.

Aktiv sommerferie

  • Folketinget har i år afsat 200 millioner kroner til sommeferieaktiviteter for børn  i alderen 6-17 år denne sommer.
  • Pengene fordeles ud på kommunerne, og nogle få af de penge er gået til, at børn kan træne koreansk kampsport i Jerlev hver torsdag i uge 27-32 kl. 9.30-10.45.
  • Der er åbent for tilmeldinger de følgende torsdage.
  • Den komplette liste over aktiviteter kan ses på kommunens hjemmeside.

- Hvor er din jakke henne?, bliver træneren spurgt.

Nung Kristensen har skiftet den sorte kampsportsjakke ud med en hvid, da der er forskellige jakker til de forskellige dele.

Annonce

Flere medlemmer er velkomne

Tang Soo Do er oprindeligt militærøvelser, der blev brugt lige efter 2. Verdenskrig, oplevede et forbud i i 1970'erne og 1980'erne og blev igen lovligt i sit oprindelsesland i 1990'erne og tilpasset, så de lidt mere småfarlige øvelser blev udeladt, fortæller Erik Kristensen mellem øvelserne i sporten, der er mindre kendt herhjemme, men er langt mere velkendt i lande som Holland og USA.

- Mit bælte er gået op, lyder det fra en af de mindste, der kræver hjælp til igen at få det til at sidde helt rigtigt.

Siden 2013 har foreningen været i de nuværende lokaler, som har kostet forenenigen 500.000 kroner at sætte i stand med gulve, vægge og lofter, så det gik fra et værksted til idrætslokaler. Foreningen har eksisteret siden 2004 og holdt tidligere til på skoler eller i forsamlingshuse.

Klubben har 52 medlemmer og formand Erik Kristensen, der nogle gange er hernede seks dage om ugen, kunne godt tænke sig flere medlemmer. Alle er velkomne i foreningen. Både børn og voksne.

Nung Kristensen er dagens træner, men får hjælp af sin far, Erik Kristensen til at agere dommer, da sporten kræver tre dommere fra tre vinkler. Foto: Kate Pommer
Som al anden sport kræver det opvarmning for at undgå skader. Foto: Kate Pommer
Før man går i gang med træninegn skal man hilse og bukke for flaget. Foto: Kate Pommer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce