Annonce
Sport

En debutant-scoring og en super-træffer sikrede VB sejr i premieren

Kjartan Finnbogason fik en flot debut for Vejle Boldklub. Islændingen med fortid i AC Horsens, stod for VB's første træffer i opgøret mod Sønderjyske. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

På en debutant-scoring af Kjartan Finnbogason og en super-træffer af Imed Louati vandt Vejle Boldklub fortjent med 2-0 over Sønderjyske.

Vejle: Vejle Boldklub fik en flot start på fodboldåret 2019.

Hjemme på Vejle Stadion vandt VB årets første tællende kamp med 2-0 over Sønderjyske. Begge mål faldt i første halvleg og blev sat ind af Kjartan Finnbogason og Imed Louati.

VB stillede helt som forventet med tre debutanter i startopstillingen. Malte Amundsen, Branko Ilic og Kjartan Finnbogason spillede alle fra start, mens der præcis lige så forventet ikke var plads til Rasmus Lauritsen i truppen, da han står foran et skifte til den svenske klub IFK Norrköping.

Og så var træner Adolfo Sormani tilbage på sidelinjen, efter han i efterårets sidste seks kampe kiggede på fra tribunerne på grund af karantæne.

Sormani så en kamp, hvor det første kvarter foregik på typisk forårspremiere-manér; to hold som passede godt på sig selv og spillede en hel del midt på banen.

VB-Sønderjyske 2-0 (2-0)

Superliga Mål: 1-0 Kjartan Finnbogason (20.), 2-0 Imed Louati VB (4-2-3-1): Pavol Bajza - Tobias Mølgaard, Branko Ilic, Mads Greve, Malte Amundsen - Ylber Ramadani, Jacob Schoop - Arbnor Mucolli (Adam Jakobsen, 69.), Vladlen Yourchenko (Melker Hallberg, 61.), Imed Louati - Kjartan Finnbogason (Gustaf Nilsson, 73.). Sønderjyske (4-1-4-1): Sebastian Mielitz - Stefan Gartenmann, Marc Pedersen, Kees Luijckx, Jeppe Simonsen - Victor Ekani - Johan Absalonsen (Danny Amankwaa, 58.), Marcel Rømer (Søren Fredriksen, 58.), Marco Rojas, Christian Jakobsen (Peter Christiansen, 72.) - Mart Lieder. Advarsler: Mads Greve, VB (30.), Jeppe Simonsen, Sønderjyske (33.), Tobias Mølgaard, VB (33.), Imed Louati, VB (57.) og Marc Pedersen, Sønderjyske (90.). Dommer: Benjamin Wilaume-Jantzen. Tilskuertal: 3109.

Imed Louati bragte VB foran med 2-0 od Sønderjyske med en scoring, der må kandidiere til rundes mål i Superligaen. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Flot scoring af Louati

Det var VB, som først fik fat, og efter cirka 20 minuttet gav det bonus. Sønderjyske afværgede i første omgang et hjørnespark, men VB fik bolden retur i straffesparksfeltet, og efter Sønderjyske-målmand Sebastian Mielitz i første omgang flot klarede et forsøg fra Imed Louati, endte bolden hos Kjartan Finnbogason, og islændingen sparkede bolden i kassen.

Scoringen gjorde godt for et VB-mandskab, hvis seneste sejr lå tilbage i begyndelsen af november. Og blot fem minutter efter blev det endnu bedre for værterne.

VB satte et fint kontraangreb i gang, og Tobias Mølgaard slog en lang tværpasning i retning af Imed Louati, og tuneseren satte hovedet på og passerede fra lang afstand Sebastian Mielitz i gæsternes mål og satte en scoring, der må kandidere til rundens mål i Superligaen.

Efter den anden scoring trak VB-mandskabet sig lidt tilbage og overlod mere af spillet til sønderjyderne, som dog ikke for alvor fik sat noget sammen, der skabte problemer for vejlenserne.

Annonce

Sønderjyske med to på overliggeren

VB kom godt ud til anden halvleg, og der faldt tidligt en god skudchance til Jacob Schoop, og Arbnor Mucolli havde et godt forsøg efter en fin aflevering fra Malte Amundsen, men Mucolli afsluttede tæt forbi den ene opstander.

Efterhånden som anden halvleg skred frem, kom VB mere og mere under pres. VB'erne havde svært ved at holde fast i bolden, og Sønderjyske skabte flere halvfarlige situationer. Med cirka 20 minutter igen kom gæsterne tæt på en reducering, da indskiftede Danny Amankwaa kom til en stor skudmulighed, men til VB'ernes held ramte Amankwaas afslutning overkanten af overliggeren.

Det lykkedes dog mod slutningen af kampen VB at få sat en stopper for det værste af gæsternes pres. Sønderjyske fik med fem minutter igen bolden i kassen, men scoringen blev korrekt annulleret for offside.

Sønderjyske var dog ikke færdig med at banke på, og med et par minutter igen var det indskiftede Peter Christiansen, som sendte bolden på overliggeren bag Pavol Bajza.

Nærmere kom sønderjyderne ikke en reducering, og det endte med en fortjent hjemmesejr skabt på en god første halvleg. VB's næste kamp er søndag 17. februar, når det gælder en tur til Fyn og et besøg hos OB.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce