Annonce
Hedensted

En drøm gik i opfyldelse: Charlotte har åbnet egen butik

Charlotte Kaas har altid drømt om at åbne en butik eller en café, men modet har manglet. Nu er drømmen gået i opfyldelse med kaffe- og tebutikken Kaas & Co i Odelsdage. Foto: Søren E. Alwan

Ambitionen om at hjælpe andre mennesker har Charlotte Kaas taget med sig fra arbejdet på et opholdshjem til sin nye kaffe- og tebutik. Kaas & Co slog dørene op i Odelsgade lørdag.

Juelsminde: Duften af friskmalet kaffe. En gammeldags gult polstret sofa. En tavle med kridt-bogstaverne: "Velkommen". Det er meget fristende at sætte sig ned i det hyggeligt indrettede lokale på Odelsgade 26, hvor 48-årige Charlotte Kaas netop har åbnet butikken Kaas & Co.

Her kan man købe kaffe og te i små poser, lidt anderledes brugskunst - eller sætte sig ned og nyde en kop på stedet, måske som en tiltrængt pause under julehandlen.

I dag, lørdag, er der mange i butikken. For det er første åbningsdag, og familie, venner og bekendte strømmer til for at ønske Charlotte tillykke. Der er også en del nysgerrige Juelsminde-borgere, som gerne vil se byens nye butik.

Charlotte Kaas selv er glad for, at det er lykkedes at holde fast i planen om at åbne 1. december. Det er kun to måneder siden, hun tog beslutningen om at blive butiksejer, og hun har haft travlt.

- Jeg har knoklet for at få det færdigt, og det var lige ved, at det ikke lykkedes, da vi blev sat tilbage af et dødsfald i familien. Heldigvis har jeg fået rigtig meget hjælp fra venner og familie, og det er derfor, jeg kan slå dørene op i dag. Selvom jeg ikke er helt færdig endnu, smiler den nye butiksejer.

Der har manglet et sted i Juelsminde, hvor man kan købe god kaffe eller sætte sig ned og drikke en kop - uden at skulle ned på havnen.

Charlotte Kaas
Der har tidligere været blandt andet biograf og boghandel i Kaas & Co, og senest har sandwich- og vaffelbutik. Charlotte Kaas har bevaret mange ting fra de tidligere indretninger - blandt andet har hun ladet de gamle trægulve komme op til overfladen igen. "Jeg elsker, når ting har en historie", siger hun. Foto: Søren E. Alwan

Manglede mod

At have sin egen butik eller café er noget, Charlotte Kaas altid har drømt om.

Når det først er blevet til noget i en alder af 48, skyldes det manglende mod.

- Jeg har tænkt på det længe, men ikke rigtig turdet. Men da det her lokale blev ledigt for to måneder siden, så stod det pludselig klart, at det var nu, jeg måtte tage springet, siger Charlotte Kaas.

Hun har stadig sit "gamle" arbejde på et opholdssted for anbragte unge i Lunderskov, men der stopper hun med udgangen af marts. Først til den tid åbner butikken på fuld tid - indtil da er der kun åbent fredag, lørdag og søndag.

- Det bliver svært at give slip på mit arbejde, for det betyder meget for mig, men tiden er alligevel inde nu, siger Charlotte Kaas.

Rigtig mange dukkede op på åbningsdagen, nogle for at ønske tillykke, andre for at købe nogle af de nye varer. Foto: Søren E. Alwan

Giv folk en chance

Ambitionen om at hjælpe andre mennesker har hun dog ikke opgivet. I den nye butik kommer det til at give sig udtryk ved, hvem hun ansætter.

- Lige nu har jeg Marianne, der er på arbejdsprøvning to timer om dagen. Jeg vil også gerne have flexjobbere, førtidspensionister, pensionister eller måske udviklingshæmmede. Folk på vej ind og ud af arbejdsmarkedet. Det handler ikke om, at jeg skal være deres socialarbejder, men jeg vil gerne give de mennesker en chance, som måske ikke har så nemt ved at finde et job. Jeg vil stadig gerne være noget for andre, siger Charlotte Kaas.

Privat er hun gift med Juelsmindes havnefoged Kim Kaas, og de har fem voksne børn og tre børnebørn. Parret har boet i Juelsminde, siden Kim blev ansat på havnen i 2005.

DEn hyggelige lille butik og café er et oplagt sted til et pusterum for julegaveindkøbene. Foto: Søren E. Alwan
Børnenbørnene mødte også frem til butiksåbningen og fik lov til at hjælpe medbetjeningen. Foto: Søren E. Alwan
Charlotte Kaas åbner kaffe- og tebutik i Juelsminde, som samtidig er en lille café. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møbelhus: Vejle har fået en Ilva

Annonce