Annonce
Mindeord

Mindeord: En enestående kvinde gik alt for tidligt bort

Arkivfoto: Inge Rogat Møller

Kolding/Haderslev: Knud Nørregaard, tidligere skoleleder ved Kolding Friskole, skriver følgende mindeord:

Rie Klaaborg døde torsdag den 26. september efter et halvt års sygdom, kun 59 år gammel. Hun var til fest og farver. Alligevel var hun allerbedst, når man sad alene med hende eller 3-4 stykker sammen for at snakke, bare snakke.

I vinter var jeg så heldig at få en fredag aften alene med Rie og Otto i det dejlige køkken i deres nye, gamle hus syd for Haderslev. Jeg var helt enkelt kommet en uge for tidligt til deres berømte og uforlignelige månedlige fredagsbar, hvor Otto ifølge traditionen lavede gourmetmad og Rie strålede som værtinde. Den fredag aften lod de to søde mennesker blot, som om de ventede mig, og slet ikke skulle andet end at spise, snakke og le. Sådan vil jeg altid mindes Rie.

På Kolding Friskole lærte vi Rie at kende, da hun i begyndelsen af 90'erne kom forbi med sin første lille prinsesse. Ries forventninger til en børneskole fyldt af kreativitet og kærlighed var ikke til at tage fejl af. Ikke som krav eller forlangende, men som håbefulde forventninger. Man kunne altid læse Rie i hendes klare, smukke øjne.

Måske steppede vi dengang alle et par trin op blot ved mødet med disse charmerende og stærke piger?

Senere blev Rie formand for bestyrelsen. Hendes glade og positive livssyn, hendes insisteren på kvalitet, vægtning af kreativitet, af samtalen og fællesskabet fik stor betydning for skolens udvikling i de 15 år, Linea og Andrea gik på skolen. På Kolding Friskole vil Rie blive husket som en særdeles dygtig og respekteret formand.

Rie var ikke bange for at kaste sig over nye udfordringer. I hendes kunstneriske produktion, i arbejdssammenhæng eller privat. Den største udfordring af alle var måske beslutningen om at flytte fra sin elskede fødeby Kolding og det gode hus på Runddelen. Det overraskede måske Rie lidt, hvor svært det var. Men også den frustration og tvivl delte hun gerne med andre, oftest med et stort smil. Sådan var hun også. Rie udfordrede sig selv, hun satte noget i spil, stod ved sine valg og delte gerne det meste med andre. En enestående kvinde.

Vores tanker går til Otto, som har mistet sin elskede og til Linea og Andrea, som alt for tidligt har mistet deres varme og kærlige mor. Æret være Rie Klaaborgs minde.

Rie Klaaborg skal bisættes fra Nicolai Kirke i Kolding onsdag kl 13.00

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce