Annonce
Billund

En epoke er forbi: Weekendens store loppemarked i Billund bliver det sidste

Loppemarkedsudvalget har lagt mange timers arbejde med indsamling og sortering af effekter forud for weekendens store loppemarked i Billund Idrætscenter. Fra venstre er det Knud Sørensen, Bent Hansen, Arne Søndergaard og Jens Pradsgaard. Privatfoto.
Siden 1978 har Billund Y's Men's Club stået for at arrangere loppemarked i Billund. Lørdag sker det igen, men det bliver det sidste af sin slags. Medlemmerne har ikke længere kræfterne og overskuddet til det store arbejde med at arrangere loppemarkedet.

Billund: En epoke nærmer sig sin slutning. Siden 1978 har Billund Y’s Men’s Club arrangeret et årligt loppemarked, men 2021-udgaven, som finder sted i weekenden, bliver det sidste af sin slags.

- Der har været store overvejelser omkring loppemarkedet, for det har jo været et stort projekt for klubben, som siden 1978 har stået for afviklingen af loppemarkedet. Men vi må desværre erkende, at det fysiske arbejde med at tømme en container op til tre gange om ugen og efterfølgende sortering samt det at få selve loppemarkedet afviklet er for stor en opgave, fortæller Kristian Hansen, som er en af de mange aktive i Billund Y’s Men’s Club.

- Klubbens medlemmer bliver ældre, og dermed skal vi have endnu flere frivillige hænder fra mange forskellige foreninger, og det kniber det også med, for mange af dem er jo også engagerede på andre fronter inden for det frivillige foreningsarbejde, fortsætter han.

Annonce

Loppemarked siden 1978

Det første loppemarked fandt sted i 1978 i Poul Sørensens bilcenter på Vejlevej. Her hørte loppemarkedet hjemme i mere end 20 år, inden det i 1999 blev flyttet til Billund Idrætscenter, hvor det har hørt til siden.

Loppemarked på lørdag

  • Det er lørdag den 18. september mellem klokken 10 og 14, at Billund Y's Men's Club arrangerer loppemarked i Billund Idrætscenter.
  • Der vil være ekstra mange lopper i år, da 2020-udgaven af blev aflyst på grund coronapandemien.

I år bliver der ekstra mange ting at handle med, da 2020-udgaven af loppemarkedet blev aflyst grundet coronapandemien. Dermed er der endnu flere ting at vælge imellem, og alle tre haller i Billund Idrætscenter vil i weekenden være fyldt med effekter.

- Det er altid festligt, når vi holder loppemarked. Der kommer rigtigt mange mennesker, som holder af selve miljøet med at handle og forsøget på at prutte prisen lidt ned. Det hører nu engang med til et godt loppemarked, og handlen lykkes som regel med lidt gensidig øjenkontakt og smil på læben, siger Kristian Hansen.

Annonce

Står for minigolfanlæg

Det er vemodigt for klubbens medlemmer, at der ikke bliver flere loppemarkeder, men man skal som bekendt huske at stoppe, mens legen stadig er god.

Billund Y's Men's Club holder loppemarked i Billund Idrætscenter i 2015. Arkivfoto: Keld Stampe

- Når man fra klubbens side ser tilbage, er det med glæde over den store opbakning, der har været gennem årene. De midler, som er indsamlet, har gjort en stor forskel inden for det sociale, humanitære og det kirkelige arbejde, siger Kristian Hansen.

Selvom loppemarkedet er en af foreningens væsentlige aktiviteter, er Billund Y’s Men’s Club også synlige andre steder i lokalområdet.

- Klubben har stadig et minigolfanlæg på Hølvej, som er et godt pengerejsningsprojekt, og på den måde kan Billund Y’s Men’s Club fortsætte med at støtte mange gode projekter, lyder det fra Kristian Hansen.

Vi må desværre erkende, at det fysiske arbejde med at tømme en container op til tre gange om ugen og efterfølgende sortering samt det at få selve loppemarkedet afviklet, er for stor en opgave.

Kristian Hansen
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på Egtved Hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Træerne bliver væltet langs Fredericiavej - samtidig fortæller kommunen stolt, at 'vi skaber grønnere byrum': Læs hvordan det hænger sammen

VEJLE For abonnenter

Hundeslagsmål mellem klubber: 'Vi vil ikke være uvenner med de andre,' siger den største af dem

Give

Grøn opvarmning til færre penge: Nem og billig fjernvarme er på vej til 200 boliger

Give

Olivia og Emma er klar: Så er sporene lagt til Lykkeliga i Give

Børkop

Børnene vælger den farligste løsning: Så nu bliver byens mest trafikerede vej hævet

Alarm 112 For abonnenter

Køretur blev dyr for forretning og 42-årig chauffør: Han overtrådte otte regler under fyrværkeri-transport

Billund

Landdistrikterne skal også have glæde af turismen i Billund Kommune

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Vejle

Sundhedschef forventer smittestigning efter ferien: 'Det er næsten uundgåeligt'

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods fremgangen i Brøndby; derfor ser det helt umuligt ud for VB

Jelling

Skoleleder skulle passe brormands hund i efterårsferien: Ups, så var den stukket af, og så gik den vilde jagt...

Annonce