Annonce
Vejle

En forestilling med mange højdepunkter

Søstrene Nicole og Michelle Kolev viser girl-power med et flot håndstands-nummer, som vi normalt kun er vant til at se mænd udføre. Foto: Christian Warrer/Cirkus Arena
Cirkus Arena - der lander i Vejle i morgen onsdag - præsenterer to unge søstre, der viser noget hidtil uset i cirkus.
Annonce

Vejle: Når man umiddelbart kigger programmet for årets forestilling i Cirkus Arena igennem, kan det måske virke lidt fantasiløst med to håndstandsnumre, to trapez-numre, nogle artister, som tidligere har turneret i Danmark, en sprechstallmeister, der gjorde sin cirkus-debut for næsten en menneskealder siden, en klovn, der har været med Cirkus Arena næsten lige så længe - og så er elefanterne udskiftet med duer!

MEN, man skal som bekendt ikke skue hunden på hårene.

Efter to underholdende timer under teltdugen må man erkende, at cirkusdirektør Benny Berdino sammen med sine tætteste medarbejdere atter engang har sammensat en afvekslende forestilling fyldt med højdepunkter.

Cirkus Arena

Cirkus Arena besøger i denne sæson blandt andet:
  • 22.-23. maj Vejle
  • 24. maj Grindsted
  • 26.-27. maj Kolding
  • 3. juni Fredericia

Avisens anmelder så forestillingen ved turnestart.

Annonce

Usædvanlige numre

Lad mig begynde med elefanternes afløsere, duerne. De fremføres af letten Andrejs Fjodorovs, der i programmet kaldes duernes konge, og jeg er tilbøjelig til at mene, at det er med rette. Jeg kan ikke huske at have set et due-nummer så velkomponeret og med duer, der i den grad glæder sig til at vise deres kunster, så de tydeligvis sidder på spring, når de ved, at nu er det snart min tur. Den samme arbejdsglæde lyser ud af den hund, som hjælper Andrejs Fjodovs. Et nummer, der ikke kan beskrives. Det skal opleves.

Det samme skal forestillingens afslutningsnummer, hvor to unge italienske søstre, Nicole og Michelle Kolev, viser girl-power med et flot håndstands-nummer, som vi normalt kun er vant til at se mænd udføre, måske med en kvinde som assistent. Det er faktisk de to søstres første engagement – men hvilken debut!

Deres nummer står i stærk kontrast til forestillingens andet håndstands-nummer, der udføres af russeren Oleg Izossimov. Han kunne med sine snart 54 år næsten være bedstefar til de to søstre, hvoraf den yngste er 19 år. Oleg Izossimov udfører en klassisk solo-håndstand, der imponerer med de kropsstillinger, som han indtager, mens han holder sig oppe stående på én hånd.

Annonce

Trapez med bid

Der er ikke nogen familiebånd mellem de to håndstandsnumre. De to søstres forældre er derimod en del af truppen Flying Wulber, der, som navnet antyder, optræder i flyvende trapez, blandt andet med tredobbelt saltomortale og andre traditionelle tricks. Mere utraditionelt er forestillingens andet trapez-nummer.

Rumænske Duo Costache så vi senest i 2017 i Cirkus Arena, hvor Vita Morondel kom ud for et slemt styrt under en forestilling i Viborg, hvor hun cyklede rundt inde i en ring for enden af en lang stang, som blev båret på skuldrene af hendes mand, Leonardo Costache. Det trick er ikke med i årets nummer, der foregår i en solotrapez, hvor parret endnu engang viser, at det ikke er et tilfælde, at de har verdensrekorden i at kunne hænge i længst tid i tænderne. Det får publikum også denne gang, om man så må sige, flere smagsprøver på.

Det bliver ligeledes et gensyn med de brasilianske motorcykel-artister Diorios, som vi senest har set i Danmark i 2015, og som altid får de det til at gibbe i folk, når de kører rundt sammen i dødshjulet - denne gang fem på samme tid. Selv om jeg nu har set Diorios en del gange, betages jeg stadig af deres dristighed.

De brasilianske motorcykel-artister Diorios får det til at gibbe i folk, når de kører rundt sammen i dødshjulet. Ikke mindst, når dødshjulet begynder at åbne sig. Foto: Christian Warrer/Cirkus Arena
Annonce

Cirkus ifølge Bubber

Endelig er der de faste artister, som altid indgår i Cirkus Arenas forestilling. Her vil jeg i år især fremhæve Laura Berdinos dressurnummer med araberhingste. Det er et af de mest harmoniske dressur-numre, som jeg har set længe. Desuden har Laura Berdino i år taget datteren Scarlett med, som har sin egen lille pony-dressur. Klovnen Jimmy Folco har tre entreer, og endelig fremføres også en dromedar-dressur.

Det hele kædes sammen af Bubber, alias Niels Christian Meyer, der for 29 år siden optrådte som sprechstallmeister for Cirkus Arena for første gang. Han husker det selv, som at han fra 1990 turnerede syv år med Cirkus Arena. Det er dog ikke helt korrekt. I 1993 var han afløst af Søren og Pernille fra Børnekanalen, og i 1997 delte han sæsonen med Pyrus, ligesom han gjorde i 2017 med Mille Motor og Sara Maria.

Men hvorom alt er, så er det dejligt igen at blive ledt gennem en cirkusforestilling af Bubber, der forstår at fange både de yngstes, de ældstes og dem midtimellems opmærksomhed - og ikke mindst med en lyd, så alle kan høre og forstå, hvem den næste artist i manegen er. Forestillingen har da også fået titlen ”Cirkus ifølge Bubber”.

Rumænske Duo Costache har verdensrekorden i at kunne hænge i længst tid i tænderne. Foto: Christian Warrer/Cirkus Arena
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce