Annonce
Navne

En frontkæmper for de svageste: Med Leif Madsens død har vi mistet en ildsjæl, en samarbejdspartner og ven

"Ordentlighed er præcist det ord, som alle forbinder med Leif Madsen. I en tid, hvor tonen på sociale medier ofte er både uforsonlig og uforskammet, når klinger krydses, kunne mange lære af Leif Madsens tilgang til uenigheder. I god demokratisk ånd gik han altid efter bolden og aldrig efter manden. Uenighed var for ham aldrig det samme som uvenskab", skriver Hanne Ellegaard. Arkivfoto

Mindeord: Kredsformand for Socialpædagogerne Lillebælt Hanne Ellegaard, Vejle, har skrevet mindeord om Leif Madsen, Vejle:

26. marts i år døde Leif Madsen i en alder af 71 år. Dermed mistede vi en utrættelig fortaler og frontkæmper for nogle af de svageste i vores samfund - et talerør for de tavse - og en god samarbejdspartner.

Ikke mindst som formand for ULF (Udviklingshæmmedes Landsforening) i Vejle gennem en lang årrække fra 1999 markerede Leif Madsen sig i forhold til sine mærkesager.

Annonce

Udviklingshæmning og et dårligt syn var fra barnsben en hindring, men ikke en stopklods for Leif Madsen.

Han tilbragte flere år på forskellige institutioner, men fik takket være et positivt sind og en ukuelig fightervilje det bedste ud af det.

Som voksen havde han både almindeligt arbejde og job hos Ellehøj (Center for Beskyttet Beskæftigelse) i Vejle.

Leif Madsens store hjerte og glødende engagement blev bemærket og beundret af alle. Op til kommunal- og amtsrådsvalg (senere valg til regionsrådet) arrangerede han valgmøder, hvor han fik lokalpolitikerne til af forholde sig til udfordringerne på handicapområdet og også sørgede for at synspunkter og løfter blev refereret i de lokale medier.

Leif Madsen forsømte heller ingen lejlighed til at kontakte avisen, hvis politikerne efter hans mening havde trådt ved siden af, ligesom han gerne tog direkte kontakt til både høj og lav i det politiske system, når noget lå ham på sinde - det være sig lokalpolitikere af enhver observans, borgmestre eller amtsborgmestre.

Han var fast gæst på næsten alle byrådsmøder i Vejle, ligesom han ofte troppede op på borgmesterkontoret for at få en snak om tingene.

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), fortæller til Vejle Amts Folkeblad, at Leif Madsen, der åbent bekendte sig til "den anden fløj", ofte sluttede deres diskussioner med et "nå, men det er godt, at vi kan tale sammen og tale ordentligt til hinanden - det er det vigtigste."

Ordentlighed er præcist det ord, som alle forbinder med Leif Madsen. I en tid, hvor tonen på sociale medier ofte er både uforsonlig og uforskammet, når klinger krydses, kunne mange lære af Leif Madsens tilgang til uenigheder. I god demokratisk ånd gik han altid efter bolden og aldrig efter manden. Uenighed var for ham aldrig det samme som uvenskab.

Da vi i 2003 dannede Socialpolitisk Gruppe, fra 2008 kaldet Socialpolitisk Gruppe Region Syddanmark, blev Leif Madsen en nær og engageret samarbejdspartner. I dette forum gjorde handicaporganisationer og fagforeninger fælles front mod de besparelser, som i amtet og siden i den nye region er gennemført på det sociale område. Og her som i andre sammenhænge spillede Leif Madsen en særdeles aktiv rolle.

Et helt konkret aftryk satte Leif Madsen, da han i 2013 i samarbejde med bl.a. Vejle Kommune stod i spidsen for et projekt med besøgsvenner til multihandicappede borgere på Skansebakken i Børkop.

Det handlede om at inddrage velfungerende borgere med udviklingshæmning som besøgsvenner for mennesker, der var endnu dårligere stillet, og som ofte - blandt andet på grund af manglende sprog - havde svært ved at etablere sociale kontakter.

Leif Madsen forfægtede idéen om, at mennesker, der selv levede med en udviklingshæmning, ville være de bedste til at varetage denne opgave.

Med Leif Madsens død har vi mistet en ildsjæl, en samarbejdspartner og ven.

Æret være hans minde.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne fra kronprinsparrets besøg i Jelling: Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Navne For abonnenter

60 år: Skuespilsucces blev afløst af totalt kaos

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce