Annonce
Vejle

En god fotograf skal lære om farver, vinkler og linjer

Maggie Best på 12 år, Vejle, (til højre) er blevet inspireret til at tage billeder af dyr på en safaritur til Kenya engang for et par år siden, og nu vil hun gerne blive bedre til at tage billeder af dyr. Foto: Martin Ravn
Annonce
Vejle - Hovedet lidt på skrå, et par skridt frem, tilbage og lidt til siden. Klik.

12 unge piger går rundt med deres kameraer og telefoner og fotograferer dybt koncentreret ting, personer og andre motiver i Spinderihallerne.

De er ikke i skole, men de har fået en opgave på det kursus i fotografering, de frivilligt har meldt sig til i efterårsferien.

12-årige Maja Lilleøre Christoffersen har selv sparet penge op til at fint og nyt spejlreflekskamera, som hun har købt til sin store hobby.

Med faste huslige pligter derhjemme har hun sparet lommepengene op, samlet fødselsdagspenge sammen og selv købt kameraet.

- Jeg interesserer mig meget for fotografering, så jeg vidste en del i forvejen, men jeg har lært noget nyt om farver, kombinationer og vinkler, siger hun, der især godt kan lide at tage billeer af naturen, blade, blomster, skov men også hendes katte og hamster.

Søstrene Ida og Ingrid Rose-Hansen har også begge taget billeder gennem flere år - især på rejser med familien. De har blandt andet lært noget om, hvornår billeder egner sig til farver og sort/hvid, og hvordan man slører noget i billedet.
Aviaja Egede Thomsen, 10 år, fra Jelling (til venstre) tager mange billeder i sin fritid, blandt andet i skoven sammen med hendes mor. - Jeg vil gerne være fotograf, når jeg bliver stor, for jeg kan godt lide at tage billeder. Jeg har meldt mig til kurset for at blive bedre til at gå tæt på, langt væk, til farver, detaljer og så videre, og det har jeg lært en masse om. Her er hun sammen med søstrene Ida, 12 år, (i midten) og Ingrid ,10 år, (til højre) Rose-Hansen fra Bredballe.Foto: Martin Ravn
- Jeg kunne godt tænke mig et blive fotograf og have et stort kamera med mange funktioner, siger Ida på 12 år, mens hendes lillesøster Ingrid på 10 år supplerer:

- Jeg vil gerne tage billeder til aviser, blade og film.
12 piger mellem 9 og 12 år brugte to dage i efterårsferien på at blive bedre fotografer. Her er det 12-årige Maja Lilleøre Christoffersen.Foto: Martin Ravn
Annonce

Billeder fortæller historie

Det er fotografen, forfatteren og foredragsholderen Britta Egebjerg, som nogen vil kende for hendes bog "Når himlen vælter ind over land," der står for kurset.

Og selvom hun er en erfaren fotograf, så finder hun også inspiration ved at undervise de 12 unge fotograf-spirer.

- Det er en fantastisk oplevelse. Børn har en helt umiddelbart måde at se tingene på. Det er ikke fortænkt, og det er fantastisk. Og så er det så forskelligt, hvad de ser, og hvad de fotograferer, fortæller Britta Egebjerg.

Tirsdag var pigerne sendt i byen for at fotografere under overskriften "mit Vejle". I går stod den på makro-fotografering i Spinderihallerne, hvor kurset og undervisningen fandt sted, og i går eftermiddag var der så fernisering på deltagernes helt egen fotoudstilling.

- Vi har talt meget om historiefortælling, og om hvad billedet åbner op og fortæller af historie og om andres tanker. Det er de gode til, siger Britta Egebjerg.

Fotoworkshoppen var arrangeret i et samarbejde med Vejle Kommune og var en del af det samlede tilbud Feriepas 2016. Fotoworkshoppen blev også udbudt i sommer.
I går eftermiddag var der fernisering på kursisternes billeder, der var blevet printet og hængt op i Spinderihallerne. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce