Annonce
Give

En huskunstner, en skulptur og en masse dygtige børn

Skulpturens titel bliver ?Evig? - og måske de kvikke allerede har gennemskuet, at det faktisk er et anagram for intet mindre end vores bynavn, nemlig ?Give?. Alle eleverne i 4. A og 4.B er stolte af deres kunstværk som snart vil blive udstillet i Huset. Foto: Christina Mosegaard
Siden april, har 47 børn i 4. A og 4. B på Firkløverskolens Ikærafdeling i billedkunstundervisningen været på en eventyrlig, taktil og udforskende rejse til ind i kunstens ægte verden. De har i denne periode haft et nært og lærerigt samarbejde med skulptøren Vivi Linnemann, der i mange år har været selvstændig kunstner.

Det er Skulpturby.dk, Give Handelsstandsforening og Give Udviklingsråd som via Huskunstnerordningen har arrangeret samarbejdet mellem skolen og Vivi Linnemann, der altså i en periode har arbejdet målrettet og engageret med eleverne omkring at skabe en skulptur som både vil blive en del af den store Kunst- og Skulpturdag og som i fremtiden også vil kunne betragtes i Husets hovedindgang.
Som en del af processen i tilblivelsen af et værk, da er det vigtigt at tegne skitser og lave lidt studier omkring både form, farver, materialer og meget mere. Derfor blev der af eleverne også skabt skitser, skrevet tanker ned og der blev farvelagt. Foto: Christina Mosegaard

Oprigtigt interesserede elever

- Lige fra første dag har eleverne bare været oprigtigt interesserede og engagerede i det som vi har lavet sammen. Det er virkelig en fryd at arbejde sammen med dem, lyder det fra Vivi Linnemann, der i den grad har nydt at arbejde med børnene på skolen. Og hun fortæller videre, at eleverne er så umiddelbare og uspolerede, hvilket også har medvirket til, at de er gået ind i projektet med åbenhed og nysgerrighed.

Det har været vigtigt for Vivi Linnemann både at skabe et kunstværk med mening og at lære børnene, at det faktisk godt kan lade sig gøre at arbejde professionelt som kunstner og leve af det.

- Det er naturligvis ikke fordi jeg mener, at alle skal leve af at være kunstner, men jeg tænker alligevel, at de gerne må se, at det rent faktisk kan lade sig gøre. At være kunstner, er lige akkurat så seriøst et arbejde som andre erhverv, og vi har alle vores funktioner i samfundet, pointerer hun.
Vivi Linnemann og de kære børn har arbejdet flittigt på skulpturen. Foto: Christina Mosegaard
Annonce

Der blev klippet, farvet og syet

Hele huskunstnerprojektet med Vivi Linnemann munder ud i en organisk skulptur, der skal ses svævende i luften som en organisk evighedsfigur hvor sanser og fantasi kan få frit spil. Som en del af processen, har dét at eleverne har haft gang i de taktile sanser (følesanserne, red.) imens de har skabt værket, været en vigtig faktor.

- Vi har snakket om alt mellem himmel og jord, og til tider har snakkene også været både følelsesladte og private, siger Vivi Linnemann, der forklarer, at det ofte er sådan, når man bruger hænderne kreativt. Her får tankerne frit spil og det er sundt for både krop og sjæl. Der er blevet foldet, klippet, farvet og syet, snakket, funderet og ikke mindst... skabt kunst. Skulpturen er lavet af mosgummi som er et blødt og medgørligt materiale som kan formes, males på og meget mere.

Annemette Skov Sørensen, der er billedkunstlærer for de to 4. klasser fortæller også, at eleverne bare har gået til den og at de har fundet det meget interessant, at der har været en professionel kunstner sammen med dem.
- De har stillet en masse spørgsmål og de har virkelig engageret sig, fortæller Annemette, der også roser Vivi Linnemann for hendes pædagogiske evner med børnene.

Pendler mellem Schweiz, Danmark

Vivi Linnemann har sammen med sin mand og datter boet en årrække i Schweiz. De er nu flyttet til Danmark og har bosat sig i Kolding. Vivi Linnemann har værksted i Spinderihallerne i Vejle, men forbindelsen til Schweiz er stadig meget aktiv og hun rejser flere gange om året dertil for at arrangere udstillinger og arbejde med sin kunst.

Det kræver virkelig, at familien støtter op om en tilværelse som denne, siger Vivi Linnemann, der er rigtig glad for den opbakning hun får hjemmefra, for når man vil leve af at være kunstner, så ligger der mange arbejdstimer og til tider rejser bag.

Mange har sikkert set et af Vivi Linnemanns neongrønne skulptur, der gennem det seneste år har været placeret ved et af træerne på det grønne hjørne ved Vestergade og Diagonalkroen i Give. Og netop skulpturer som denne, udstiller Vivi Linnemann rundt omkring i Danmark og udlandet. Hendes stil er helt unik og har skabt stor opmærksomhed hos mange beskuere.
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: Lykkes det VB at tage sæsonens første point?

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Kvinde blev pludseligt vækket midt om natten: Rygte om særligt indbrudstrick og mange indbrud afkræftes af politiet

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Debat

Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce