Annonce
Sport

En kørte af og tre overlevede i tredje afdeling af rally-DM

Ib Kragh og Ditte Kammersgaard kom fint i gennem tredje afdeling af DM. Den var vanskelig og masser af biler måtte udgå.Foto: IK Motorsport
Ib Kragh, Jesper Bisted og Kurt Mejer klarede sig alle igennem en vanskelig rute ved tredje afdeling af DM i rally. Mikkel Njor kørte af banen.

Kalundborg: Grundlovsdag blev tredje afdeling af DM i rally kørt omkring Kalundborg. Ruten var en prøvelse med masser af huller og hop. Ib Kragh fra Juelsminde og hans codriver Ditte Kammersgaard fik det kuperede terræn at føle.

- På den anden hastighedsprøve var der et hop, og da vi landede, gav det et slag op gennem bilen. Ditte tabte pusten, og slaget gjorde, at jeg fik en knaldende hovedpine, som jeg døjede med resten af dagen. For 13 år siden havde jeg nok taget farten af inden hoppet for at være forsigtig, men i dag flyver bilerne bare så godt, siger Ib Kragh i en pressemeddelelse.

Han havde til lejligheden forsøgt en ny opsætning til  sin bil, som ikke fungerede ret godt. Men midtvejs i løbet fik serviceteamet skruet på bilen og genfundet dens oprindelige opsætning, og det hjalp gevaldigt.

Annonce

- Bilen var nu meget mere stabil, siger Ib Kragh.

- Vi havde fået mere og mere fart i bilen, og den kørte bare bedre og bedre.

Ib Kragh og Ditte Kammersgaard endte som nummer syv generelt.

Bisted er etter

En af de mest udfordrende hastighedsprøver blev kørt i den, i rallysammenhæng, berømte Gammelrand grusgrav. Har lå en 10,8 kilometer lang hastighedsprøve med et underlag, som var en blanding af asfalt, grus, cement, fliser og løst sand.

Kurt Mejer og Steen Bøgelund fra Horsens var også til start og kørte et fornuftigt rally, som endte i en tredjeplads i klassen og en generel placering som nummer 38 af 75. Blot 52 biler gennemførte løbet, og Mikkel Njor fra Vejle var en af dem, som ikke kom over målstregen. Han kørte af vejen.

Bedre gik det Jesper Bisted fra Horsens. Han og codriver Arly Larsen endte på en samlet 11. plads og konsoliderede deres førsteplads i klassen. Løbets første prøve var en hurtig en af slagsen, og den havde Bisted det svært med. Men da den var overstået, gik det fremad.

- Bilens manglende topfart kom til kort på første prøve, men på de to andre prøver var vi fuldt konkurrencedygtige. Taktikken var også at komme i mål - det var med i ligningen, siger Jesper Bisted.

Fjerde afdeling af DM køres den 26. juni omkring Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce