Annonce
Egtved

En klodset idé: Sådan kan landsby formes

Omkring 30 børn var mødt op på Firehøjeskolen søndag formiddag for at være med til at bygge deres ønsker for Vandels fremtid. Blandt børnenes forslag var blandt andet svævebaner, skaterbane, udkigstårn og en hule med diamanter. Foto: Michael Svenningsen
Vandel Udviklingsråd havde arrangeret en anderledes form for borgermøde om Vandels fremtid. Her skulle børn og voksne med legoklodser bygge idéer til, hvordan Vandel kan blive en bedre by at bo i.
Annonce

Vandel: Et udsigtstårn, en klatrevæg, en hundeskov, et stort legeredskab med rutsjebane, cykelstier og meget andet tog form i legoklodser søndag formiddag, hvor Vandel Udviklingsråd havde inviteret til et bygge-event på Firehøjeskolens Vandel-afdeling.

Godt 100 borgere, hvoraf cirka 30 var børn, var mødt op for at bygge deres besyv til ønsker for Vandels fremtid. Blandt andre Magnus Carstensen på ti og hans far René Carstensen, som havde et meget konkret ønske.

- Vi har bygget en skaterbane for løbehjul. Her ved siden af har vi bygget et sted, hvor man kan sidde og kigge på eller bare hygge sig, hvis man har lyst, fortæller Magnus Carstensen.

Lige nu kører han hver tirsdag til Brande, hvor der er en stor indendørs skaterbane, hvor man kan køre med løbehjul.

- Det er lidt langt at køre. Derfor tænker vi, det kunne være fedt at få en skaterbane her i byen. Måske en udendørs i forbindelse med skolen, så den kan bruges både i skolens frikvarterer og i fritiden, supplerer René Carstensen.

Forslag til placering har de også.

- Der er lige nu nogle dårlige bygninger her ved skolen, der ikke bliver brugt, og som bare forfalder. Dem kunne man måske vælte, og så placere sådan en skaterbane der i stedet. Så ville den netop også ligge tæt på skolen, så eleverne kan have glæde af den i skoletiden, siger René Carstensen, der sendte stor ros til Vandel Udviklingsråd for søndagens arrangement.

- Det er en rigtig god idé at holde sådan et arrangement her i stedet for et almindeligt borgermøde. Der er det ikke til at få børnene med, for det bliver hurtigt meget tørt og kedeligt for dem. Men jeg havde ingen problemer med at få Magnus med i dag - tværtimod.

Det kunne være fedt at få en skaterbane her i byen. Måske en udendørs i forbindelse med skolen, så den kan bruges både i skolens frikvarterer og i fritiden.

René Carstensen

Annonce

Stor tilfredshed

Vandel Udviklingsråd, der havde engageret Lego-konceptet "Build the Change" til at hjælpe med søndagens event, var meget tilfreds med fremmødet og deltagernes engagement.

- Jeg glæder mig rigtig meget over den store spredning, der er på deltagerne - lige fra børn til ældre. Og så er det dejligt at se, hvordan de bygger på tværs af alder, og hvordan de ser ud til være meget optagede af byggeriet, lød det fra formand Martin Fogh Skovlyst og tilføjer;

- Det var lige præcis det her, vi havde drømt om.

Udviklingsrådet havde nemlig et stort ønske om også at få børnefamilier - og også gerne børn - med på råd i forhold til ønsker for Vandels fremtidige udvikling. Derfor forsøgte man i udviklingsrådet at tænke lidt anderledes end i traditionelle borgermøde og fandt ad den vej frem til Lego's byggekoncept.

Annonce

Helhedsplan

De mange idéer og drømme tager Vandel Udviklingsråd nu med sig i det videre arbejde med at lave en ny helhedsplan for byen.

- Helhedsplanen skal være en langsigtet plan for, hvad vi gerne vil med vores by. Hvor vil vi have boliger, hvor vil vi have skov, hvor vil vi have erhverv? Hvor ønsker vi nogle fartdæmpende løsninger, hvor ønsker vi rekreative områder, fortæller Martin Fogh Skovlyst.

- Sådan en helhedsplan er et rigtig godt redskab at have i forhold til samarbejdet med Vejle Kommune. Skal kommunen eksempelvis asfaltere et stykke vej, kan de nemt slå op og se, om det var et sted, hvor der er ønske om at få vejen gjort lidt bredere eller få lavet nogle fartdæmpende løsninger, som man med fordel kunne tænke ind i samme omgang, tilføjer han.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at udviklingsrådet med søndagens bygge-event fik en masse gode input at arbejde videre med. Om det munder ud i en realisering om ønske om en cykelsti til Billund, et udkigstårn, en skaterbane eller noget helt fjerde må tiden så vise.

Magnus Carstensen har et stort ønske om at få etableret en skaterbane til løbehjul i Vandel. Derfor var han taget med sin far René Carstensen til byggeeventen på Firehøjeskolen for at bygge sit forslag til en bane. Foto: Michael Svenningsen
Der var indtil flere, der havde bygget modeller af cykelstier mellem Vandel og Billund. Man kunne også tydeligt fornemme på snakken søndag formiddag, at det er der et stort ønske om blandt en god del af Vandels borgere. Foto: Michael Svenningsen
Især børnene var gode til at tænke i kreative og ofte meget farverige byggerier. Foto: Michael Svenningsen
Formand for Vandel Udviklingsråd Martin Fogh Skovlyst var meget tilfreds med søndagens fremmøde. Håbet var, at omkring 70 ville møde op, så med over 100 deltagere blev målet overgået. Foto: Michael Svenningsen
Børn og voksne byggede sammen på tværs, og det gav nogle gode snakke og fine byggerier. Foto: Michael Svenningsen
Et stort udkigstårn var et af ønskerne for Vandels fremtid. Foto: Michael Svenningsen
FIrehøjeskolens elever havde i dagene op til søndagens event også havde mulighed for at tegne deres input - som eksempelvis denne fantasifulde rutsjebane. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

"Så skal han hjem og holde fest...": Nej, børnefødselsdage må vente til oktober, hvis det står til kommunen

Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce