Annonce
Billund

En lille årgang begyndte skolelivet med at slibe træstykker

Huxi og hans mor Lisbeth til højre. Lillebror Matti begyndte i 0. klasse, og Huxi erkendte, at han var blevet drillet en del i sommerferien. Foto: Lise Nørgaard
15 små elever trådte tirsdag morgen ind i skolelivet på Vorbasse Skole. 1. klasse er nemlig noget andet end 0. - i 1.klasse begynder den rigtige skole.

Vorbasse: De gik til dagens første opgave med krum hals. Den lød på at slibe et stykke træ med sandpapir og efterfølgende få hjælp af en voksen til at skrive ens navn med sprittusch. 15 helt nye skoleelever startede tirsdag i 1. klasse på Vorbasse Skole. Huxi på snart 7 år havde glædet sig og vinkede straks sin mor ned til sig med en finger for at få gjort noget ved opgaven.

Hun nikkede, men ventede, indtil klasselærer Lene Bjerrum satte arbejdet i gang.

- Jeg er den eneste på hele skolen, der hedder Huxi, lød det stolt, mens det støvede under sandpapiret.

Mor Lisbeth Christensen kunne fortælle, at Huxi havde glædet sig til skolestart, og Huxi selv havde ikke brug for mere ferie.

- Jeg har lavet lidt ballade og ikke hørt efter - jeg har især drillet min lillebror, sagde han om aktiviteterne i sommerferien.

Annonce
Det er interessant og meget givende at se eleverne knække koden til at læse og se dem vokse med det.

Klasselærer Lene Bjerrum

I rigtig skole

Lillebror Matti skulle starte i 0. klasse, hvor Lisbeth Christensens mand allerede var - og 0. klasse var også hendes næste stop.

- Det er ret vildt. Tiden går bare så hurtigt. Lige pludselig er de store, og jeg syntes, at det var i går, at jeg afleverede for første gang i vuggestuen, lød det fra Lisbeth Christensen.

For klasselærer Lene Bjerrum er en skolestart altid noget særligt.

- Det er lidt ligesom en juleaften for børnene. De ved lidt om, hvad der skal ske - og så alligevel ikke. Og så føler de, at de er blevet lidt større, og at de skal starte i rigtig skole, hvor de skal lære at læse og skrive. Det er stort - især fordi de er topmotiverede, lød det fra Lene Bjerrum, der glædede sig over en lille klasse på blot 15 elever.

- Det betyder da noget. Der er klart mere tid til den enkelte, men der kan også være ulemper ved en lille klasse, fordi der ikke er så mange forskellige at lege med, sagde Lene Bjerrum, der gerne fastholder børnenes motivation ved at vælge materiale, som de føler, at de lykkes med.

- Det er vigtigt, at de ikke føler, at de fejler. Det skal hverken være for svært eller for let.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

De hjemløse og byens andre udsatte savner et værested om aftenen

Annonce