Annonce
Give

En meget vellykket debut

Sådan så Line Ringtved Thordarson sit resultat af debutten som isskulptør. Illustration: Line Ringtved Thordarson

Line Ringtved Thordarson tog chancen og sprang ud på bundfrossen vand. Det kom der en flot kvinde ud af.

Give: Med en lettere omskrivning af Prædikerens bog kapitel 3 var Line Ringtved Thordarson lørdag udsat for en bibelsk prøvelse.

Hun arbejder normalt med at bygge op. Lørdag skulle hun arbejde med at bryde ned.

Eller som det hedder i Prædikerens bog om, at alting har en tid: En tid til at rive ned, en tid til at bygge op.

Lørdag var det tid at rive, eller bryde ned. Ved 11-tiden stod hun for første gang over for en isblok, som skulle rives ned på en sådan måde, at den afslørede den figur, der levede inden i.

Hun havde gjort sig sine tanker på forhånd, da hun først havde ladet sig lokke med til Give. Hun kender Give udmærket og har været repræsenteret i Skulpturby.dk med flere være værker. Blandt dem "Selvomsorg" og "Madonna", der nu har fundet sit endelige ståsted på kirkegårdens plads til de, der ikke ønsker noget egentlig gravsted.

- Jeg arbejder jo mest med at bygge op og helst kvindekroppe. Så det, at skulle bryde ned er en kæmpe udfordring for mig. Men jer ser det også som en spændende udfordring, siger Line Ringtved Thordarson efter motorsaven har skåret sig vej gennem isblokken.

Nu skal hun i gang, men med hvad?

- Jeg må rundt til de andre og se, siger hun, men hun forsøget at varme i de iskolde fingre og hænder.

Hun fik lært noget af teknikken hos de mere garvede isskulptører. Og da klokken nærmede sig 15 var hun færdig med sit værk. Sådan da. For den opbyggende skulptør kunne ikke holde helt fri under "nedrivningsprocessen".

- Nej, der mangler lige lidt her for at gøre den så varm, som jeg havde tænkt mig. Men i det store og hele er jeg tilfreds med hende, siger Line Ringtved Thordarson.

Sådan blev resultatet. I idefasen havde Line Ringtved Thordarson troet, man kunne fryse farver ind i isen. Det kunne man ikke. Nu kommer farverne fra lys. Foto: Børge Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Krondiamantbryllup i Give

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce