Annonce
Erhverv

En million kroner skal forvandle kold lade til museums nye varme indgangsparti

Det er rummet her, der i dag bruges til udstilling og opbevaring af diverse landbrugsredskaber, der fremover skal udgøre Hjortsvang Museums nye indgangsparti og mødelokale. Foto: Mads Dalegaard
Hjortsvang Museum har længe savnet en bedre indgang og et større rum at samle gæster i til foredrag. Med hjælp fra bl.a. LAG, Norlys og Jelling Sparekasse ser stort ombygningsprojekt nu ud til at blive til virkelighed.

Hjortsvang: At forvandle hjørnet af en kold uisoleret lade fra 1909 til et varmt indbydende indgangsparti, museumsbutik, mødelokale,depot med mere virker som noget af en mundfuld.

Ikke desto mindre er det, hvad Hjortsvang Museum har i sinde at gøre, når de til efteråret tager hul på en gevaldig ombygning af den oprindelige museumsgård Vroldgård.

Det fortæller museumsleder Martin Holm. Han har det seneste år arbejdet på projektet, der omfatter gavlen af museets lade, som vender ud mod Bækvej, samt de to vognporte på hver sin side af hjørnet.

Annonce

Med en halv million i støtte fra LAG-midler, 200.000 kr. fra Norlys og 100.000 kr. fra Jelling Sparekasse, er Martin Holm nu sikker på, at drømmen bliver til virkelighed.

- Vores store ønske er at få et stort varmt rum på museet. Det giver os mulighed for at samle flere mennesker til foredrag og andre arrangementer, samt modtage større grupper af besøgende, f.eks skoleklasser eller besøgende fra plejehjem. Samtidig vil vi gerne have bedre faciliteter til at tage i mod gæster, mere tidssvarende kontorfaciliteter, bedre arkivarealer og arbejdspladser til museets lokalarkiv og infotek, fortæller Martin Holm.

Laves med frivilligt arbejde

Samlet set forventer han, at projektet kommer til at koste 1 til 1,2 millioner kroner, alt efter om man laver en etageadskillelse, så der bliver et opvarmet loftsrum, der kan bruges til arkiv.

Planen er i første omgang at nedrive den eksisterende gavl og opbygge en ny isoleret en af slagsen. Den aflukkede port, der i dag vender ud mod gaden, skal skiftes ud med glasparti, og det bliver samtidig den nye indgang til museet. Også porten på den anden side af hjørnet bliver udskiftet med glas.

Portene ind til gårdspladsen bliver udskiftet med glaspartier, der samtidig kommer til at fungere som indbrudssikring udenfor museets åbningstid. Foto: Mads Dalegaard

I hjørnet mellem de to porte bliver der indrettet butiksareal, kontor, mødelokale og pladser med it-udstyr, hvor man kan gå på opdagelse i museets lokalhistoriske infotek. Planen er, at der på sigt, når midlerne er til det, vil blive lavet en delvis etageadskillelse, så der kan laves et opvarmet loftsrum til museumsarkivet.

- Vi håber på at kunne gå i gang til efteråret. Meget skal laves med frivillig arbejdskraft, så det kommer nok til at tage et lille års tid, inden vi er færdige, lyder det fra Martin Holm.

Vi håber på at kunne gå i gang til efteråret. Meget skal laves med frivillig arbejdskraft, så det kommer nok til at tage et lille års tid, inden vi er færdige.

Martin Holm, museumsleder
Annonce

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige pornopoeter skæmmer musikfestival - hvordan kan Suspekt blive ved at slippe afsted med den slags klamheder to år efter Sofie Lindes berømte tale?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se fredagsbillederne fra Jelling: virkelig seje festivalgæster fik vand og teltfester

Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Kultur

Jelling-koncert afbrudt efter tumult: Flere kom til skade

Alarm 112 For abonnenter

Den ene kvinde blev slået og spyttet på, den anden blev befølt i skridtet ved en pølsevogn: Nu er 48-årig mand dømt

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Navne For abonnenter

- Tro på dig selv og glæd dig over dagligdagens stjernestunder

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Erhverv For abonnenter

Medarbejderstaben er fordoblet: Nu udvider Grindsted-virksomhed med 2200 kvadratmeter

Annonce