Annonce
Debat

En ny ældrelov, men ingen ny sundhedslov - det er ulogisk

Folketingsmedlem Anni Matthiesen (V) er ikke så begejstret for statsministerens nytårstale som den socialdemokratiske byrådsgruppe. Arkivfoto: Jacob Schultz

Læserbrev: I tirsdagens JV Billund kunne vi læse, at Socialdemokratiets nye folketingskandidat i kredsen hilser statsministerens toner om en ny og mere enkel ældrelov velkommen. Jeg er meget enig i, at det er nogle særdeles spændende tanker – og jeg er især spændt på, hvordan regeringen vil gribe den meget omfattende opgave an. Udfordringen er dog imidlertid, at statsministeren samtidig har slået fast, at tiden ikke er til store forandringer i sundhedsvæsenet. Det er jeg helt uforstående overfor.

Det kan nemlig ikke overraske nogen, at vi i disse år bliver flere og flere ældre i Danmark. Faktisk vil antallet accelerere i de kommende år. Derfor kalder en virkelighed, hvor vi i de kommende år får brug for et stærkere sundhedsvæsen, der kan håndtere langt flere opgaver. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så hænger ældreområdet og sundhedsvæsenet uløseligt sammen. Derfor er det i mine øjne også helt ulogisk at gentænke ældreområdet uden at indtænke sundhedsvæsenet. De seneste år vidner også om, at vi aldrig har haft større behov for en ny sundhedsreform.

Noget tyder derfor på, at en ny ældrelov kommer til at være længe undervejs, så længe statsministeren fortsat holder stolen for døren til forhandlingslokalet om en ny sundhedsreform.

Annonce

Uanset hvordan vi vender og drejer det, så hænger ældreområdet og sundhedsvæsenet uløseligt sammen.


Kris Jensen Skriver, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Vejenkredsen, Daltoften 14, Grindsted, svarer under overskriften: "Behold ja-hatten"

Først og fremmest vil jeg kvittere for, at Anni Matthiesen og Venstre ser positivt på statsministerens udmelding i nytårstalen vedrørende ældreområdet. Som vi i vores læserbrev giver udtryk for som socialdemokratisk byrådsgruppe, så er vi klar til at se på dette i Billund Kommune. Så langt så godt.

I sit læserbrev er Anni Matthiesen helt uforstående over for, at en reform af sundhedsvæsenet blev udskudt i nytårstalen. Det forstår jeg sådan set godt.

Sundhedsvæsenet har i snart to år været presset af corona. Er det i sådan en tid, man skal lægge op til store ændringer? Ikke i min verden. Der er helt afgjort nogle ting, der skal ændres på sundhedsområdet, og jeg glæder mig over, at Statsministeren på onsdagens samråd har bekendtgjort, at der indkaldes til forhandlinger om en ny sundhedsreform i første kvartal. Jeg håber, at Anni Matthiesens positive tone over for ældreområdet også vil gælde for forhandlingerne på sundhedsområdet. Det, mener jeg, tjener landet bedst.

Så behold endelig ja-hatten på, Anni!

Annonce
Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

VEJLE For abonnenter

'Sandvad er ved at grave sin egen grav': Det var ikke Udlændingestyrelsen, der opfordrede de vrede borgere til at droppe demonstrationerne - men hvem var det så?

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce